Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Müftülükten çadır mescit

Müftülükten çadır mescit

Erdek Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, Çuğra bölgesindeki halkın Ramazanda rahatça ibadetlerini yapabilmeleri icin geçen yıl olduğu gibi bu sene de Yücel Motel arkasında kurulan Çarşamba Pazarının yanına çadır mecsidin kurulduğunu söyledi.

Erdek Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, Çuğra bölgesindeki halkın Ramazan`da rahatça ibadetlerini yapabilmeleri icin geçen yıl olduğu gibi bu sene de Yücel Motel arkasında kurulan Çarşamba Pazarının yanına çadır mecsidin kurulduğunu söyledi.
Tayini Bursa iline bağlı İznik ilçesine çıkmasına rağmen Ramazan Ayı süresince ilçede din hizmetlerine devam edeceği öğrenilen Müftü Bardakçı, "Ramazan Ayında halkımızın huzurlu ve rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmesi için camilerdeki gerekli hazırlıkları yerine getirdik. Camilerimiz hazır, teravih namazları kılınmaya başlandı. Camilerimizin temizliği, bakımı ve klima ihtiyaçları tamamlanmak suretiyle halk huzur içinde ibadet yapsın diye gerekli tedbirleri aldık. Camisi ve görevlisi bulunmayan, otel ve motellerin yoğunlukta bulunduğu Çuğra Bölgesinde vatandaşlar teravih namazlarını kılabilmesi için çadır mescit kurularak vatandaşlarımıza imam hatip görevlendirilmesi yapıldı." dedi.
Bardakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın yaptığı duyuruya göre Afrika`daki aç ve susuzluktan ölmek üzere olan 10 milyon kişiye `Her evden bir fitre bir iftar` isimli düzenlenen kampanyaya dünkü Cuma Namazı sonrası katılan vatandaşlara da ayrıca teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false