Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Muhtar Ali Aydın, seçim takvimi hakkında bilgi verdi

Muhtar Ali Aydın, seçim takvimi hakkında bilgi verdi

Türkiye tekrar seçime giderken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan seçim takvimini açıkladı.

Türkiye tekrar seçime giderken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan seçim takvimini açıkladı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 1 Kasım´da yapılacak seçimlere ilişkin açıkladığı takvime göre gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi 8 Ekim Pazartesi günü başlayacak. Takvime göre ayrıca yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi 25 Ekim Pazar günü sona erecek.
Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, YSK´nın 1 Kasım´da yapılacak seçimlere ilişkin bilgi verip, takvimde yer alan bazı önemli günleri ise şöyle özetledi: ?31 Ağustos Pazartesi: Oy kullanılacak gümrük kapılarının ve yurt dışı temsilciliklerin ilân edilmesi. 31 Ağustos Pazartesi: Siyasi partilerden hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını Yüksek Seçim Kuruluna bildirmelerinin istenilmesi. 2 Eylül Salı: Muhtarlık bölgesi askı listelerinin ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerinin, güncellenmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılması ve itirazların başlaması. 5 Eylül Cumartesi: Siyasi partilerin genel başkanlıklarının; partilerinin aday adayı listelerini ve seçim çevrelerini Yüksek Seçim Kuruluna ve ilgili il ve ön seçim ilçe seçim kurullarına ayrı ayrı bildirmelerinin son günü. 13 Eylül Pazar: Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi ile ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulunca kura çekilmesi ve ilânı. 18 Eylül Cuma: Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına alındı belgesi karşılığında DVD ve kâğıt ortamında en geç saat 17.00´ye kadar vermelerinin son günü. 28 Eylül Pazartesi: Siyasi partilerin seçim çevreleri itibariyle milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adayların radyo, televizyon, Resmî Gazete ve illerde ilânı. 8 Ekim Pazartesi: Gümrük kapılarında oy verme işlemine başlanması. 8 Ekim Pazartesi: Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemine başlanması. 13 Ekim Salı: Başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için Yüksek Seçim Kurulunca ad çekilmesi. 22 Ekim Perşembe: Propaganda serbestliğinin ve bir kısım seçim yasaklarının başlangıcı. 25 Ekim Pazar: Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işleminin sona ermesi. 31 Ekim Cumartesi: Seçim propagandasının sonu. 1 Kasım Pazar: Oy verme günü?
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli