Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Muhtarlar tecrübelerini paylaşıyor

Muhtarlar tecrübelerini paylaşıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, 20 ilçedeki muhtarların kültür hazinelerini birbirlerine aktarmaları ve diğer ilçelerde edindikleri tecrübeleri kendi ilçelerinde de kullanabilmeleri amacıyla mu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, 20 ilçedeki muhtarların kültür hazinelerini birbirlerine aktarmaları ve diğer ilçelerde edindikleri tecrübeleri kendi ilçelerinde de kullanabilmeleri amacıyla muhtarlıklar arası ziyaret projesi başlattı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, muhtarları görev yaptıkları ilçelerin dışında belirlenen bir diğer ilçeye götürerek oradaki muhtarlarla kaynaşmaları ve fikir alışverişinde bulunmalarını sağlayarak düzenlediği gezi programıyla tanıtımlarını yapacak. Projenin ilk ayağında Sındırgılı muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayvalık’ta ağırlandı. 
Proje kapsamında muhtarlar, kendi ilçeleri dışında belirlenen bir ilçeye düzenlenen tanıtım gezine katılarak diğer ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalardan haberdar olacak. Muhtarların gördükleri yenilikleri ve edindikleri tecrübeleri kendi ilçelerine aktarmaları amacıyla hayata geçirilen projenin ilk ayağı Ayvalık’ta gerçekleştirildi. Sındırgılı muhtar ile eşlerini günü birlik Ayvalık’ta ağırlayarak ilçenin görülmesi gereken yerlerine gezi düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, Sındırgılı muhtarları aynı zamanda Ayvalıklı muhtarlar ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile de buluşturdu. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı olarak hayata geçirdikleri projenin ilkini Ayvalık’ta başlattıklarını söyleyen Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Elvan Bahar Göktepe “Bu projemizdeki amaç 20 ilçemizde 1132 mahallemizde, mahallenin bütün sorunlarıyla ilgilenen muhtarlarımızı bir araya getirmek, kaynaştırmak ve kendi kültür hazinelerini birbirlerine aktarmasını sağlamak. Başladığımız projenin diğer ilçelerimizde de devam etmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli