Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Muhtarlara, ?Muhtarlar Bilgi Sistemi? tanıtıldı

Muhtarlara, ?Muhtarlar Bilgi Sistemi? tanıtıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, muhtarlık aracılığıyla tüm mahallelerin sorunlarına kısa sürede çözüm üretmek ve vatandaşların beklentilerine sağlıklı bir şekilde cevap vermek için oluşturduğu ?Muhtarlar Bilgi Sistemi´ tanıtım toplantısı Başkan Ahmet

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, muhtarlık aracılığıyla tüm mahallelerin sorunlarına kısa sürede çözüm üretmek ve vatandaşların beklentilerine sağlıklı bir şekilde cevap vermek için oluşturduğu ?Muhtarlar Bilgi Sistemi´ tanıtım toplantısı Başkan Ahmet Edip Uğur´un katılımıyla Balkonuk Center´da gerçekleştirildi.
Altıeylül, Karesi, Balya, Bigadiç, Dursunbey, Kepsut, Sındırgı, Savaştepe, İvrindi ve Susurluk ilçelerinden mahalle muhtarlarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Beyaz Masa Kurucusu- İletişim Stratejileri Uzmanı ve Öğretim Görevlisi Cevdet Tellioğlu ?Muhtarlar Bilgi Sistemi? hakkında teknik bilgi verdi.
?Muhtarlar Bilgi Sistemi? programıyla birlikte mahalle muhtarlarının Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinden istek ve beklentilerini anında yansıtabileceğini kaydeden Tellioğlu, ?Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un talimatıyla kurulan bu sistemle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile muhtarlarımızın el ele kol kola olma süreci başlamıştır. Ulaşılabilir ve sorunları anında müdahale eden bir belediye için bu sistemi kurduk. Muhtarlarımız artık tek tuşla, tek hamle sorunlarını, taleplerini aktaracak.? dedi.
A.Edip Uğur: ?Muhtarlarımızı bu memleketin has evladı olarak görüyor ve destekliyoruz?
Konuşmasına ülke istikrarı ve huzuruna yönelik terör olaylarını kınayarak ve vatan uğruna şehit olan güvenlik güçlerine rahmet dileyerek başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ?Muhtarlar Bilgi Sistemi´ programıyla muhtarların yerel yönetimlerde daha fazla kendini hissettireceğini belirtti.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin bir buçuk yıllık dönemde Balıkesir´in önemli değişim süreci yaşadığına dikkat çeken Başkan Uğur, ?Hepimizin malumudur ki ülkemiz, son yıllarda önemli bir değişim süreci yaşıyor. Gerçekleştirmek için, büyük uğraşlar verdiğimiz bu değişimin en önemli bileşenlerinden biri de; hiç kuşkusuz ki yerelden yönetim tarzımız, birlikte yönetimimiz olmalıdır. Şehrimiz, coğrafyamız, kültürümüz, velhasıl bizi ülke yapan her şey, bizden yeni bir yaklaşım, yeni bir yöntem bekliyor; biz misyonumuzun farkında olmalıyız ve bugünümüze bakarsak, geçen yıllara rağmen çok önemli mesafeler aldığımız ortaya çıkacaktır. Memnuniyetle söylüyorum ki, her şeye rağmen bugün ülkemizde, çok önemli yerel yönetim uzmanları, birliktelikler ve onların bir kısmının fedakârlıklarıyla, çalışmalarını sürdüren birbirinden değerli belediye başkanları, muhtarlar ve çeşitli kadrolarımız var. Yıllardır çok önemli mesafeler aldığımız yerel yönetim yolculuğunda, atmamız gereken adımlar hiçbir ayrım yapmaksızın, herkesi kucaklamaktan ve onları desteklemekten geçiyor. Uzmanlık birikimine, uygulamalarına güvendiğimiz herkesi, başka hiçbir kıstas aramaksızın elimizden geldiğince desteklemekten geçiyor. Büyükşehir belediyesi sınırları içerisindeki, en ücra köşede görülen, vatandaş sayısı en az muhtarlığımızdan, merkezdeki en kalabalık nüfusu olan muhtarlığımıza kadar herkesi, bu memleketin has evladı olarak görmek ve desteklemekten geçiyor.? dedi.
Uğur: ?Bir büyük aile olmanın hazzını yaşayacağız?
Mahallelere yeni eserler kazandırmak, sorunlara kalıcı ve hızlı çözümler üretmek için oluşturulan sistemle muhtarların istedikleri anda belediyelere mesajlarını ulaştırabileceğini kaydeden Uğur, ?Etkinliklerimiz, ihtiyaçların belirlenmesi, ilk nokta olan mahalle bazına yönelecektir. Sizlerin sisteme dâhil edecekleri mahallenizdeki tüm kaynaklar, bizleri o mahallede neye ağırlık verebileceğimiz, insanımızın hangi yatırımlara, eğitimlere ihtiyacı olabileceği konularında, yönlendirecektir. Muhtarlarımız, ihtiyaçlarını arkadaşlarımızın sunduğu ve sizler için yaptığımız bu program vasıtası ile bize ulaştıracak ve onlara göre planlama yapma imkânı bulacağız. Yani artık, beldemizi, muhtarlarımızın da yönlendirmeleri ile birlikte yöneteceğiz. Daha çiçeği burnunda bir Büyükşehir Belediyesi olarak, ilk işimiz sizlere sunabilecek yatırımların planlamaları ve planlananların başlatılması oldu. Çünkü muhtar demek, mahallesinin önderi demek, muhtar demek, halkının ihtiyaçlarını belirleyen ve o ihtiyaçların giderilmesi için, yerel ve genel yönetimlerle kol kola, halk lehine icraatlar yapan demek. Muhtar demek, halkın eğitilmesinde, yaşam kalitelerinin yükseltilmesinde pay sahibi olan demektir. Ve bizler bu vesileyle, ?Muhtarlarımızla nokta nokta Balıkesir? projesi ile eğitime, sağlığa, gelişmeye, kardeşliğe, komşuluk ve Balıkesirlilik bilincine, hep birlikte katkı sağlamak, hedeflerimiz arasında önemli bir yer oluşturmuştur. ?Benim Şehrim Balıkesir? sloganı ve bu sloganın gerekliliklerini yerine getirmek sureti ile hangi güzel ilçemizde doğmuş olursak olalım, ?Bir Büyük Aile? olmanın hazzını yaşayacağız? diye konuştu.
Muhtarlar Bilgi Sistemi toplantısına AK Parti Balıkesir İl Başkanı Orkan Dinçer, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, daire başkanları ve bürokratlar katıldı.
Haber Merkezi

/resimler/2015-9/15/1531238671238.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli