Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Muhtarlardan TC kimlik numarası uyarısı

Muhtarlardan TC kimlik numarası uyarısı

Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Nüfus cüzdanlarında TC kimlik nosu bulunmayan cüzdanların yenileriyle acilen değiştirilmesi uyarısında bulundu.

Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Nüfus cüzdanlarında TC kimlik nosu bulunmayan cüzdanların yenileriyle acilen değiştirilmesi uyarısında bulundu.
Nüfus cüzdanlarında TC kimlik nosu bulunmayan nüfus cüzdanlarının yenileriyle değiştirilmesi için son çalışmalara başlandı.
Erdek Nüfus Müdürlüğü, ilçeye bağlı tüm muhtarları, köy veya mahalle sınrları içinde ikamet eden vatandaşlardan,TC kimlik numarası bulunmayan nüfuz cüzdanlarının değiştirilmesini istedi.
İçişleri Bakanlığı`nın, bu amaçla kimliklerin yenilenmesi için 81 ilin valiliklerine geçtiğimiz yıllarda genelge gönderdiğini hatırlatan Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, kendisinin mahalle sınırları içerisinde ikamet eden TC kimlik nosunu bilmeyen vatandaşlara gerekli uyarlarda bulunduğunu söyledi.
Muhtar Aydın, nüfus cüzdanlarının kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ispatlaması yanında, kişinin kimliğini ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına ilişkin bilgilerini ihtiva eden temel bir belge olduğu işaret edip, Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerde oy kullanabilmesinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarına müracaat edenlerden, işlemlerini yaptırabilmesi için nüfus cüzdanlarında TC kimlik nolarının kesinlikle bulunmasının istendiğini vurguladı.
Aydın devam eden açıklamasında şöyle devam etti: "Nüfus cüzdanları bu niteliği sebebiyle bütün resmi ve özel işlemlerde esas alınmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile nüfus cüzdanı seri ve numarasına dayanılarak pek çok kamu kurumunca işlem yürütüldüğünden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanlarının yenilenmesi vatandaşlarımızın etkin ve hızlı bir şekilde hizmet almasına katkı sağlayacaktır. Bu nedenle; nüfus müdürlüklerine herhangi bir işlem için müracaat eden kişilerin nüfus cüzdanlarında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunmaması halinde vatandaşlara nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri gerektiği bildirilecek ve ilgililerin nüfus cüzdanları değiştirmeleri sağlanacaktır. Nüfus cüzdanlarında TC kimlik no`su yazılı olmayan vatandaşlarımız, bağlı bulundukları muhtarlıklara, eski nüfus cüzdanı, son çekilmiş vesikalık 2 adet fotoğraf ile başvursunlar" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli