Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Muhtarlık özlük hakları yeniden yazılıyor

Muhtarlık özlük hakları yeniden yazılıyor

Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, yeni torba yasasına muhtarların özlük haklarının da eklendiğini söyledi.

Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, yeni torba yasasına muhtarların özlük haklarının da eklendiğini söyledi.
Aydın, mahalli idareler ve köy kanununda yeni değişiklikler  yapılacağını belirterek, köy ve mahalle muhtarlarının özlük haklarının verilmesi yönünde, torba yasasında yer aldığını söyledi.
Zeytinli Mahallesi Muhtarı Aydın, muhtarların özlük haklarının Torba Yasası`na dahil edilmesinden dolayı gazetemize açıklama yaptı.
Torba Yasası ile ilgili bilgi veren Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, maaşlarının daha iyi olması ve sigortası olmayan muhtarların sigortasının olacağını belirtti. 
Emeği geçen herkese teşekkür eden Zeytinli Mahallesi Muhtarı Aydın, "İçişleri Bakanlığı tarafından Köy Kanunu yapılanması ve muhtarların özlük hakları ile ilgili çalışmalar 2 yıldır devam ediyordu. Özlük haklarının yeniden yapılanması için federasyon başkanları ile beraber muhtarlarımızın görüşleri alındı. Bu konuda federasyonumuza ve siyasilere teşekkür ederim. Şu anda muhtarların maaşları ve sağlık hakları ile ilgili konuların torba yasasına girdiği bilgisini aldık. Bu durumdan çok mutlu olduk. Biz muhtarlar olarak muhtarların özlük hakları konusunda daha iyi iyileştirmeler yapılacağına inanıyoruz. Yasa gelmeden önce çoğu muhtarlarımızın sosyal güvencesi yoktu. Şu anda 30 bine yakın muhtar sigortasını yatıramadığından dolayı icralık durumda. Aldığı aylık kendine yetmiyordu. Şu anda hükümetin bu düzeltmesi iyi olmuştur. Maaşlarımız % 90 artırılarak 875 lira olmuştur. Sigortası olmayan muhtarlar ise sigortalı olacaktır."
Aydın: Mahalle muhtarlarımız önem kazanacak"
"Sizlerin de bildiğiniz gibi 2-3 seneden beri devam eden mahalli idareler ve köy kanunu ile ilgili son bir değişiklikle beraber netleşmiş durumda. Başbakanımızın talimatıyla torba yasasına ilave edildik. Yani hem köy kanunu hem de bütün mahalle muhtarlarımızın özlük hakları görüşülecek. Büyük bir ihtimalle birkaç gün sonra açıklanacağı ve köy kanunu ile birlikte bütün muhtarlarımızın özlük hakları, sosyal güvencesi olmayan muhtarlarımızın primlerinin ödenmesi, muhtarlarımızın maaşları ve buna bağlı olarak da daha önce 30 tane ilimizin  Büyükşehir kapsamına alınmıştı burada olan köy muhtarlarımızın mahalleye dönüşmesi, mahalle muhtarlarımızın Türkiye genelinde 33 bine ulaşması nedeniyle mahalle muhtarlarımızın da çok önem kazanmasını bekliyoruz. Mahalle muhtarlarımızda yeniden yapılanma, yeniden teşkilatlanma anlamında Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü`nün vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda yeniden mahalle muhtarlarının da görevleri şekillenmeye başladı. Yakın bir zamanda umut ediyorum, Sayın Başbakanımızın büyük bir ihtimal açıklayacağı hem bütün muhtarlarımızı, hem de köy kanununun içeriği ile ilgili muhtarlarımız yeni bir ivme kazanacaktır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli