Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Muhteşem kültür mirası geri geliyor

Muhteşem kültür mirası geri geliyor

Erdek Atatürk eski İlkokul binasındaki onarım çalışmaları hızla devam ediyor

18. yüzyılda inşa edilmesine rağmen günümüze kadar yıkılmadan gelen ilçemizdeki ender tarihi binaların başında gelen Atatürk eski İlkokulu binasında devam eden tadilat çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Erdek'te İmam Hatip Lisesi olarak kullanılması için 2012 yılında Balıkesir İl Özel İdaresine yaptığı başvurunun olumlu sonuçlanmasıyla, tarihi binanın okul hizmet binası olarak hazırlanmak üzere girişimlere başlanmıştı.
Kültür varlığı olarak tescilli olan Atatürk eski İlkokulu binasının onarımı için hazırlanan Röleve, Restitüsyon-Restorasyon Projesi, Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.
Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunca onaylanan röleve, restitüsyon ve restorasyon projesi doğrultusunda onarım ihalesine çıkarılan söz konusu binanın yapımını üstlenen şirketin başlattığı çalışmalar, binayı yeni eğitim-öğretim yılına hazırlayabilmek için son hızla devam ediyor.
Tarihi binanın zemin katından çatısına kadar olan tüm bölümler komple yıkılırken, binanın iç ve dış cephesine kurulan iskeleler ile kazılan sıvaların yenileme çalışmaları ilgi ile izleniyor.
Binanın zemin katı tavanın da ilave işe ek olarak yapımının söz konusu olduğunu belirten şirket çalışanları, çok geniş ve kapsamlı bir onarımdan geçecek tarihi binadaki çalışmalar tamamlan dığında ortaya muhteşem bir kültür mirasını kazandırabilmenin mutluluğunu yaşayacaklarını dile getirdiler.
Bilindiği gibi; Balıkesir İl Özel İdaresi Meclisinin 2012 yılındaki toplantısında, mecliste görevli AK Parti, CHP, MHP ve DP'li İl Genel Meclis Üyelerinin tamamının oy birliğiyle, ilçemizdeki Atatürk eski İlkokul binasının İmam Hatip Lisesi olarak kullanımının onaylan masıyla, ilçemizde bir kısım çevrelerin yoğun tepkisini alırken, tarihi binanın okul olarak kullanılmasına olumlu bakan çevrelerde hiçte azımsanmayacak çoğunlukta olmaları dikkat çekmişti.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı