Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mülteci taşıyan araç kaza yaptı: 6?ölü

Mülteci taşıyan araç kaza yaptı: 6?ölü

Çanakkale´de kaçakları taşıyan bir otobüsün, otomobille çarpış-masında 6 kişi vefat ederken, 30 kişi de kazayı yaralı olarak atlattı.

Çanakkale´de kaçakları taşıyan bir otobüsün, otomobille çarpış-masında 6 kişi vefat ederken, 30 kişi de kazayı yaralı olarak atlattı.
Çanakkale´de mültecileri taşıyan otobüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölü sayısı 6´ya yükseldi.
Kaza, perşembe sabah saat 4.30 sularında Bayramiç-Ezine karayolunda meydana geldi. Mültecileri taşıyan 34 EY 3480 plakalı otobüs ile 17 ZE 245 plakalı binek otomobil, Harharik Köprüsü üzerinde kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle dere yatağına yuvarlanan otobüste bulunan 4 mülteci, otomobilde ise araç sürücüsü Mehmet Çakır ve kazadan yaralı kurtulan Ramazan Çakır´ın eşi Azeri uyruklu Sevil Çakır olduğu belirlendi. Yan yatan otobüsün vinç yardımıyla kaldırılmasının ardından suyun içerisinde kalan 2 mültecinin cesedine daha ulaşıldı. Kazada ölen mültecilerin 2´sinin kadın, bir kız ve bir erkek çocuğu olduğu belirlendi. Jandarma ve Bayramiç Belediyesi itfaiye ekiplerinin ortak çalışmasıyla çıkarılan cesetler Ezine Devlet Hastanesi Morgu´na kaldırıldı.
Görgü tanıklarının ifadesine göre otobüsü kullanan şoförün kaza yerinden kaçarak uzaklaştığı öğrenildi. Sazlık arazilerin arasında hava aydınlanana kadar el fenerleriyle arama yapan jandarma ekipleri, her yerde otobüs şoförünü arıyor. Jandarma ekipleri otobüs içerisi ve bagajında yaptığı aramalarda çok sayıda bot ve can yeleğine ulaştı. Kazada yaralanan 30 kişiden 11´i Ezine´de, 16´sı Bayramiç, 3´ü ise Çanakkale´de hastanelerde tedavi altına alındı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı