Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Mültecileri ölümden sahil güvenlik kurtardı

Mültecileri ölümden sahil güvenlik kurtardı

Denizin ortasında kaderine terk edilen mültecileri Sahil Güvenlik Komutanlığı´na bağlı ekip kurtardı.

Denizin ortasında kaderine terk edilen mültecileri Sahil Güvenlik Komutanlığı´na bağlı ekip kurtardı.
Ayvalık İlçesi´nde, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 172 sığınmacı, deniz ortasında aküsü alınan balıkçı teknesinde kaderlerine terk edildi. Telefonla yardım isteyen mültecileri, Sahil Güvenlik Komutanlığı´na bağlı ekipler kurtardı.
Ayvalık´tan Yunanistan-Midilli Adası´na götürülme vaadiyle balıkçı teknesiyle dün sabah yola çıkarılan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 172 sığınmacı, umduklarını bulamadı. Ayvalık İlçesinin 3 mil açığındaki Güneş Adası yakınlarında, kaptan teknenin motorunu durdurdu. Teknenin aküsünü de yanına alan kimliği belirsiz kaptan, bir lastik bota binerek tekneden uzaklaştı. Kaptanın ayrılmasından sonra, denizin ortasında kaderlerine terk edildiklerini anlayan sığınmacılar, ´Alo 158´ Sahil Güvenlik ihbar hattını arayarak yardım istedi. Sahil Güvenlik ekipleri, teknenin bölgede avlanan başka bir balıkçı teknesinin yedeğine alınarak Ayvalık Alibey Adası´na getirdi. Mültecileri kaderine terk eden kaptanın yakalanması için çalışma başlatıldı.
Diğer yandan; lastik botla Midilli Adası´na doğru ilerleyen bir sığınmacı grubu, Sahil Güvenlik ekiplerince Ayvalık açıklarında yakalandı. 20´si Suriye, 12´si Afgan uyruklu toplam 32 sığınmacı, Ayvalık Alibey Adası´nda konuşlu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı´na getirildi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu