Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mültecileri yurt dışına kaçırmaya çalışan 4 organizatör tutuklandı

Mültecileri yurt dışına kaçırmaya çalışan 4 organizatör tutuklandı

Ayvalık İlçesi´nde, 28 mülteciyi Yunanistan´a kaçırmaya çalışırken ormanlık alanda yakalanan 3 organizatör ile bu isimlerle bağlantılı olduğu belirlenen 1 organizatör olmak üzere toplam 4 organizatör zanlısı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine

Ayvalık İlçesi´nde, 28 mülteciyi Yunanistan´a kaçırmaya çalışırken ormanlık alanda yakalanan 3 organizatör ile bu isimlerle bağlantılı olduğu belirlenen 1 organizatör olmak üzere toplam 4 organizatör zanlısı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Ayvalık´ın Cunda Adası´nda bekçiler bir panelvan aracın sürücülerinden şüphelendi. Bekçiler aracı takip ederken, polis ekiplerinden destek istedi. Kısa sürede ekiplerin de geldiğini fark eden panelvan sürücüsü aracı Ortunç yolundaki ormanlık alana sürdü. Polis ekipleri ormanlık alanda gerçekleştirdikleri nefes kesen operasyonla aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 28 Kongo uyruklu mülteci ile bunları İzmir´den getirip, Cunda Adası üzerinden Yunanistan´ın Midilli Adası´na götürmek isteyen 3 organizatörü kıskıvrak yakalamayı başardı.
Sahte plakalı panelvan ile ele geçirilen ve 7 ayrı suçtan aranması bulunan cezaevi firarisi M.E.S. ile çeşitli suçlardan sabıkalı F.E. ve E.C isimli organizatörleri gözaltına alan polis, yaptıkları sorgulamalarda aynı olayla ilgili 6 kişinin daha olduğunu belirledi. Ayvalık polisi, İzmir´den gelen 3 organizatörün Ayvalık´ta bağlantıları olan 6 organizatör zanlılarını da tek tek gerçekleştirdiği operasyonlarla gözaltına aldı. Mültecileri bindirecekleri lastik bot da yapılan çalışma ile Ortunç bölgesinde deniz kenarında ele geçirildi.
Yapılan sorgulamaların ardından mahkemeye çıkarılan 9 insan kaçakçısından M.E.S, F.E, E.C. ve İ.A. isimli organizatörler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı