Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mültecileri boğulmaktan balıkçılar kurtardı

Mültecileri boğulmaktan balıkçılar kurtardı

Ayvalık'tan Yunanistan'ın Midilli Adasına gitmek isteyen 22 Suriyeli kaçak göçmeni bir balıkçı gırgırında çalışan tayfalar kurtardı.

Ayvalık’tan Yunanistan’ın Midilli Adasına gitmek isteyen 22 Suriyeli kaçak göçmeni bir balıkçı gırgırında çalışan tayfalar kurtardı.
Ayvalık Güneş Adası açıklarına attıkları ağları toplayan balıkçılar, denizde çırpınan birilerinin olduğunu fark etti. Hemen denize filika indiren balıkçılar 2`si çocuk, 1`i kadın olmak üzere toplam 22 Suriyeli vatandaşı boğulmaktan son anda kurtardı.
İnsan tacirlerinin bir şişme botla Ege Denizi sularına bıraktığı belirtilen kaçakların şişme botun patlamasından dolayı deniz ortasında kaldıkları öğrenildi.
Balıkçıların kurtardıkları mülteciler, Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botla Ayvalık Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi. Ayvalık Devlet Hastanesi`nde sağlık muayeneleri yapılan 22 kaçak, daha sonra Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. Suriyeli 22 kaçak göçmenin arasında kayıtlı olanların serbest bırakılacağı, kimliği ve kayıtları bulunmayanların ise Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği`ne teslim edileceği öğrenildi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli