Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Murat Karayalçın, ?2017 Siyaset Gündemi? programında konuştu

Murat Karayalçın, ?2017 Siyaset Gündemi? programında konuştu

CHP Edremit İlçe Başkanlığı organizasyonunda Şükrü Tunar Kültür Merkezi´nde düzenlenen Başbakan eski Yardımcısı Murat Karayalçın´ın da konuşmacı olarak katıldığı ?2017 Siyaset Gündemi´ konulu programda gündeme dair konular değerlendirildi.

CHP Edremit İlçe Başkanlığı organizasyonunda Şükrü Tunar Kültür Merkezi´nde düzenlenen Başbakan eski Yardımcısı Murat Karayalçın´ın da konuşmacı olarak katıldığı ?2017 Siyaset Gündemi´ konulu programda gündeme dair konular değerlendirildi.
Yoğun katılımın yaşandığı programa CHP Parti Meclisi eski Üyesi Umut Akdoğan, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve vatandaşlar katıldı.
Gündeme dair konuların ele alındığı ?2017 Siyaset Gündemi´ programın da TBMM´de görüşülen başkanlık sistemini ön gören anayasa teklifi de değerlendirildi.
İlk konuşmacı CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, ?Ülkemizin dört bir yanı ateş çemberi, işsizlik diz boyu, ekonomi tık nefes, terör almış başını gidiyor bu arada alelacele bir anayasa değişikliğine gidiyoruz. Biz bu anayasaya hayır diyeceğiz.? dedi.
CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, ?Mustafa Kemal Atatürk bile cumhuriyeti kurduğunda bu yetkileri kendi üzerinde toplamadı, toplamak istemedi, isteseydi yapabilirdi. Ama o bile parlamenter yapının ne kadar önemli olduğunu ve meclisle yönetmek istediğini ifade etti.
Ardından gündeme dair değerlendirmelerde bulunmak üzere kürsüye gelen Başbakan eski Yardımcısı Murat Karayalçın, ?AKP´ye göre bir ülkenin gerçek anlamda istikrara kavuşabilmesi için bir kişinin devletin tüm erklerini, tüm güçlerini elinde toplaması gerekmektedir. Devletin yasama erki vardır, yürütme erki, yargı erki vardır. Devlet dediğimiz örgüt bu üç erkin toplamı anlamına gelmektedir. AKP´ye göre bunların tümü bir kişinin elinde toplanmalıdır, erkler ayrılığı olmamalıdır. Erkler ayrılığı demokrasinin gereği olarak seslendirilse bile, görülse, değerlendirilse bile bu istikrar için değildir bir kişi bunları elinde tutmalıdır. AKP´ye göre aslında o da yetmez, o kişi aynı zamanda parti genel başkanı da olmalıdır. Böyle bir yönetim anlayışı benim bilebildiğim kadarıyla dünyanın herhangi bir yerinde yok. Zaten o yüzden Türkiye tipi başkanlık veya Türk tipi başkanlık şeklinde bir ifade kullanılması ihtiyacını duydular. MHP´nin işin içine katılması için Cumhurbaşkanlığı rejimi adı verilerek neyi kastettiklerini şimdi ortaya koymaya başladılar. AKP diyor ki; Bu sistem, bu model bize atalarımızdan, dedelerimizden kalmıştır. 2017 yılında düşünmemiz gereken model böyle değil, halkımızın mutluluğu ve refahı için nasıl bir model olmalı, ileriye dönük olarak Türkiye´yi ve halkımızı taşıyacak olan model nedir şeklinde olmalıdır? diye konuştu. Programın devamında salonda bulunan vatandaşlar ayağa kalkarak ellerinde ?hayır´ yazılı pankartlarla anayasa değişikliği teklifini protesto etti. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false