Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mustafa Kemalpaşada maden kazası: 19 ölü

Mustafa Kemalpaşada maden kazası: 19 ölü

Bük Köy Madencilikte meydana gelen grizu patlaması sonucu göçük altında kalan 19 işçiden 9nun cansız bedenlerine ulaşıldı. Arkadaşlarına yardım etmek isteyen, dışarıda kalan 5 işçi, dumandan zehirlenerek son anda ilçe devlet hastanesine kaldırıldı

Bük Köy Madencilik`te meydana gelen grizu patlaması sonucu göçük altında kalan 19 işçiden 9`nun cansız bedenlerine ulaşıldı.
Arkadaşlarına yardım etmek isteyen, dışarıda kalan 5 işçi, dumandan zehirlenerek son anda ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.
Mustafakemalpaşa`ya bağlı Bük köyündeki Bükköy Madencilik`e ait maden ocağında, dün akşam saat 19.30 sularında grizu patlaması sonucu 19 işçi göçük altında kaldı. Metan gazının sıkışmasıyla meydana gelen patlamada maden ocağı çöktü. Patlama ve göçüğün,  220 ile 300 metre arasında bir derinlikte meydana geldiği belirtildi.
1985 yılında kurulan Bükköy Madencilik`e ait ocakta, daha önce de bir patlamanın meydana geldiği ve o patlamada da 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Dün akşamki patlama sonrasında Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal olay yerine anında intikal etti. İlk kurtarma çalışmalarının dışarıda kalan maden işçileri tarafından gerçekleştirilmeye çalışılması da maden işçilerinin dumandan zehirlenmesine sebep oldu.
Arkadaşlarını kurtarmak isteyen 5 maden işçisi, Ahmet Karabacak, Hasan Dönmez, Eren Şenyiğit, Muhsin Arıçiçek ve Ramazan Özdemir kaldırıldıkları ilçe devlet hastanesinde tedavi altına alındı.
Göçük altında kalan 19 işçiye, Bursa ve çevre illerden çok sayıda yardım kurtarma ekibi, itfaiye ve ambulans gelerek kurtarma çalışmalarına başladı.
Dursunbey`den gelen maden işçileri, Zonguldak`tan uzman ekip gelene kadar canla başla sabaha kadar çalışırken, tüm işçiler ve kurtarma ekipleri yoğun gaz sebebiyle ocağa girmekte zorlandı. Bölgede tüm yerel kurtarma ekiplerinin bu tür felaketlere karşı yetersiz kaldığı görüldü.
Zonguldak`tan istenen uzman ekip hava muhalefeti dolayısıyla 3 saat kalkış yapamadı. Karayoluyla Mustafakemalpaşa`ya gelmeye çalışan uzman ekip, Mustafakemalpaşa`ya gecikince umutlar azaldı.
Üzücü haber geldi
Maden işçilerinin kendi çabalarıyla yaptıkları kurtarma çalışmaları sonucunda, ilk cesede ulaşıldı. İşçiler, ilk işçinin cansız bedenine ulaştıklarını fakat göçük altından çıkaramadıklarını belirttiler. Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada, 9 işçinin daha cesedine ulaşıldığı bilgisi geldi.
Göçük altında kalan işçilerin gayri resmi verilen bilgilere göre isimlerinin şunlar olduğu söylendi:
Şenol Kurt, Ali Kazan, İzzet Kuşoğlu, Murat Aydın, Emir Ali Turhan, Murat Hanay, Mehmet Banbal, Seyit Ali Akduman, Mehmet Kuşoğlu, Yusuf Karaca, Erol Boran, Yunus Arçiçek, Ramazan Baştepe, Ertuğrul Demiray, Yahya Arabozan, Erol İkiz, Muammer Aktaş, Ahmet Çetin ve Mehmet Çetin.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli