Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mustafa Kızıltaş Dağcılık ve atletizm benim için iki ayrı aşk

Mustafa Kızıltaş  Dağcılık ve atletizm benim için iki ayrı aşk

Bandırma Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği (BANDAK) antrenörü ve üyesi Mustafa Kızıltaş, Benim için dağcılık ve atletizm, iki ayrı önemli aşktır dedi.

Bandırma Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği (BANDAK) antrenörü ve üyesi Mustafa Kızıltaş, "Benim için dağcılık ve atletizm, iki ayrı önemli aşktır" dedi.
12 yıldan bu yana dağcılık ve atletizm sporlarıyla uğraştığını, ülkemizin önemli dağlarına tırmandığını vurgulayan 1958 doğumlu Kızıltaş, ülkemizde hâlen 30 bin kişinin dağcılık sporuyla uğraştığını, dünya baz alındığında bu sayının az olduğunu belirtti.
Son yıllarda "ultra maraton" koşularına da katılarak önemli dereceler elde ettiğini vurgulayan Kızıltaş, geçen yıl, Bandırma`dan, Ankara`ya, 6 günde, 455 kilometrelik uzaklığı, Atatürk ilke ve devrimlerine dikkati çekmek amacıyla koştuğunu, şimdi ki hedefleri arasında Ankara`da Samsun`a; Bandırma`dan, Selânik`e koşmak bulunduğunu belirten Kızıltaş, "Ayrıca, hedeflerim arasında `Kuvay-ı Milliye ruhu, bisiklet Turu` ismi altında, Çanakkale`den başlayıp, Ege ve Trakya bölgelerindeki kıyı illerini kapsayan bir de bisiklet turu bulunuyor. Bu turu, yine Çanakkale`de sonlandırmayı düşünüyorum" dedi.
Bandırma`da olduğu gibi Türkiye genelinde, kendilerine Arama-Kurtarma adını veren sivil toplum kuruluşunun, kişisel çıkarlar peşinde koşarak, vatandaşları deprem sonrası enkaz altından kurtarma sözü vermelerinin inandırıcılıktan uzak olduğuna işaret eden Kızıltaş, bu kuruluşlara inanarak, para kaptırılmaması gerektiğini açıkladı.
Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli