Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mustafa Saçıl adaylığını açıkladı

Mustafa Saçıl adaylığını açıkladı

"Dünya zeytincisinin konuştuğu Erdek zeytinciliğini hedefliyoruz"

11 Şubat 2015`te yapılacak olan Erdek Ziraat Odası genel kurulu yaklaşırken, Mustafa Saçıl da başkan adaylığını açıkladı. 1983 yılında Erdek`te doğan, Odanın eski, rahmetli başkanı Mehmet Saçıl`ın oğlu olan Mustafa Saçıl, çiftçilerin yoğun isteği üzerine başkanlığa adaylığını koymaya karar verdiğini vurgularken, şunları söyledi:
"Babamın görev yaptığı dönemlerden beri çiftçilerin sorunlarıyla iç içeyim. Bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğime inanıyorum. Arkamda da hiçbir siyasi güç yok. Zaten bu kuruluşlara siyasetin bulaşmaması gerektiğine inanıyorum. Çiftçiler, sorunlarını çözmeye talip olan yöneticilerini siyasi yönlendirmelerle değil, kendi özgür iradeleriyle belirlemelidir. Kendime güveniyorum. Genel kurulda 28 delegenin oyuyla göreve geleceğime inanıyorum."
BİRLEŞMEK İSTEYEN BANA GELSİN
Başkan adayları Haluk Özgör ve İbrahim Kaba`yla birleşeceğini yaymak isteyenler bulunduğunu, böyle bir birleşmenin söz konusu olamayacağını belirten Saçıl, şu değerlendirmede bulundu:
"Diğer iki adayla birleşeceğim tamamen yalan. Eğer onlar isterse benim başkanlığımda oluşacak listeye destek versinler. Zaten demokrasilerde de çok seslilik esastır. Seçimlere tek listeyle katılma konusundaki baskıları doğru bulmuyorum."
ERDEK ZEYTİNCİLİĞİNİ AYA ĞA KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Göreve seçildiği takdirde Erdek Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile uyumlu bir çalışma içine gireceklerinin altını çizen Mustafa Saçıl, hedef projelerini ise şöyle açıkladı: 

"Erdek zeytinciliğinin çok daha iyi durumda bulunması gerektiğine inanıyorum. Erdek, elindeki kapasiteyi iyi kullanamıyor. Tabii ki, bunun nedenlerini çok iyi irdelememiz gerekiyor. Göreve seçildiğim takdirde öncelikle zeytin üreticisine toprak tahlil analizi uygulamasını getireceğiz. Bunun için bir mobil aracı Erdek`e getirerek, toprak tahlillerini yaptırıp sonuçlarını çiftçinin ayağına kadar götüreceğiz. Yalnız Erdek`in konuştuğu bir zeytincilik yerine dünya zeytinciliğinin konuştuğu Erdek zeytinciliğini hedefliyoruz. "
Odanın kamyonetiyle çiftçilere gübre ve ilaç hizmetini ayaklarına kadar götüreceklerini belirten Saçıl, "Eğer seçilirsem, Erdek zeytinciliğinin çok daha iyi bir noktaya geleceğini söyleyebilirim" diye konuştu.
ZEYTİN FESTİVALİ DÜŞÜNÜYORUZ
Projeleri arasında Erdek ve Kapıdağ`da bir "Zeytin Festivali" düzenlenmesi bulunduğuna da dikkati çeken Saçıl, "Tabii ki bu festivali Erdek Belediyesi ve Marmarabirlik`ten destek alarak gerçekleştirmek ve zeytinciliğimizi geliştirmek istiyoruz" dedi.
İBRAHİM LAFÇI`YA YANIT
Bir süre önce gazetemize açıklamalarda bulunan İbrahim Lafçı`nın, "Ziraat Odası`nda son 10 yılda verilen hizmet yok" şeklindeki sözlerinin bir talihsizlik olduğunu öne süren Mustafa Saçıl, şöyle konuştu:
"İbrahim Lafçı`nın bu sözleri gerçeği yansıtmamaktadır. Lafçı, açıklamasında, kendisinin meclis başkanı olduğu dönemde Odaya, 70 bin lira harcayarak bina aldıklarını öne sürüyor. Aslında 53 bin lira olan bu para, o dönemin yönetimi tarafından ödenmemiştir. Çünkü o yönetim, binanın alınmasından sonra seçimi kaybedip görevden ayrılmıştır. Bu borç, daha sonra göreve gelen babam Mehmet Saçıl`ın başkanlığı dönemindeki yönetim kurulu tarafından ödenmiştir. Yine babamın dönemindeki yönetim, çiftçilere gübre ve ilaç desteği için iktisadi bir işletme kurmuş, çiftçiye hizmet için bir de kamyonet almış, ayrıca teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek adına odaya bilgisayar ve fotokopi makinesi kazandırmıştır. Lafçı, bu gerçekleri düşünüp Saçıl yönetiminde görev yapanları eleştirmek yerine `Onlardan Allah razı olsun!` demeliydi."
Saçıl, göreve seçildiği takdirde Erdek Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile sorunsuz işbirliği içine gireceklerine işaret ederken, kendisini delege seçen üyelere ve delege seçimlerinde oy kullanmaya gelen bütün oda üyelerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli