Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Müstahsile önemli uyarı!

Müstahsile önemli uyarı!

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol, kooperatife zeytin satmak üzere bölgemiz dışından zeytin getirmemeleri konusunda müstahsili uyardı

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol, bölgemiz dışından getirdiği zeytini kooperatife satmaya kalkan müstahsilin belirlenmesi halinde haklarında sözleşmenin ilgili maddelerinin uygulanacağını açıkladı.
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol, kooperatif ortaklarını ?Ürününüze sahip çıkın, kazancınıza ortak yaratmayın? sözleriyle uyardı.
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol, 2019-2020 iş yılı zeytin alımları ile ilgili başlatılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Bu yıl bölgemizdeki tahmini ürün miktarı ve buna bağlı olarak yapılması gerekli hazırlıklar çerçevesinde, 16 Eylül 2019 tarihinden itibaren kooperatif idari binasında rekolte beyannamesi alımlarına başlandığını hatırlatan Şenol, rekolte alımlarının 14 Ekim 2019 tarihinde sona ereceğini belirtti.
Rekolte beyannamelerinin düzenlenmesinde beyan edilecek miktarların gerçeğe yakın değerler olmasının önemine dikkat çeken Şenol, ?Yeterli miktarda havuzların hazırlanması ve üretim miktarına bağlı planlamaların ve stratejilerin tespiti ortağımız, kooperatifimiz ve Marmarabirlik açısından çok değerlidir. 

Ortaklarımızın zeytin hasadında mağdur olmamaları için kesinlikle rekolte beyannamesi vermeleri esastır. Rekolte beyanı vermeyen ortakların zeytini alınmayacaktır.? dedi.
Marmarabirlik tarafından her yıl kampanya öncesi düzenlenen zeytin alım şartnamesi hakkında bilgi veren Şenol, ?Kampanya döneminde yalnızca kooperatifimiz bölgesinde üretilen zeytinler alınacaktır. Bölge dışından kesinlikle zeytin alımı yapılmayacaktır. Kooperatif ortağı olmayan üreticilerin zeytinleri hiçbir şekilde alınmayacaktır.? diye konuştu.
Kampanyanın yaklaşması nedeniyle günlük konuşma konularının zeytin ve kooperatif üzerine yoğunlaştığının altını çizen Şenol, ?Her ne kadar inanmak istemesek de bazı rivayetlere göre, geçen yıl bazı ortaklarımızın kooperatifimiz çalışma bölgesinin dışından ucuz fiyatla zeytin alıp kooperatife sattıkları yönünde söylemler duyulmaktadır. Geçtiğimiz yıl dâhil daha önceki yıllarda da bu konular üzerinde titizlikle durulmuş, yanlış işlere tevessül edenler geri çevrilmiş ve uyarılmıştır. Bu yıl da kooperatifimizin kayıtlı ortakların zarara uğramamaları ve bu tip işlere yeltenenlerin yaptıklarının yanlarına kâr kalmaması için kooperatif ana sözleşmesi ve ürün alım şartnamesinin ilgili maddeleri gereğince yasal işlemler yapılacaktır. Bu gibi işlere yeltenenlerin tespiti halinde ortaklarımızın kooperatif yetkililerine bildirmeleri, haksız kazanç sağlama peşindeki kişilerin engellenmesine yardımcı olacağı gibi kooperatif ve ortaklarımızın haklarının korunması açısından da büyük önem arz etmektedir. Ortaklarımızın bu davranışlarının birini şikâyet etmek anlamında değil, kooperatif ile kendi hak ve menfaatlerini koruma gibi doğal bir amacın gereği olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Ortaklarımıza bol kazançlar, bereketli bir ürün dönemi dileriz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Müstahsile önemli uyarı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false