Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mutlu´dan belediyeye tepki!

Mutlu´dan belediyeye tepki!

GÜMÇED Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu: ?Suç duyurusunda bulunacağız?

Bandırma GÜMÇED Başkanı Gültekin Mutlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
?Sokakta baktığım dört köpekle ilgili onlarca kişiden tepki gördüm. Bu hayvanlara neden sokakta, caddede, Çamlık´ta bakıyorsun, bunlara neden orada yemek veriyorsun, bunları burada besleme itirazıyla karşılaştım. Yaklaşık beş yıl oldu sokakta baktığım köpeklerden birine Erdek yolunda araba çarptı, Bandırma Belediyesi Barınağına götürdüler, veteriner izinliymiş, dört gün sonra Kocakafa´m öldü. Canım yandı, tarifsiz?Konuyla ilgili Belediyenin ilgisizliği, Barınağın yetersizliği nedeniyle ilgili bir hayvansever ve GÜMÇED Bandırma Şube Başkanı olarak açıklama yaptım.
Sonra, sokakta baktığım bu üç köpek, insanlar tarafından(!) her türlü tacize ve şiddete uğradı. Dayanamadık, evimize aldık. Evde altmış günlükken sokaktan aldığımız Beyaz´la birlikte köpeklerimiz dört oldular. Bu ara bu olaydan yirmi bir yıl önce Marmaris´te sokağa atılmış bir köpeği kızımız Tobi´yi on beş yıl bizimle yaşadıktan sonra kaybettik.
Şu anda dört sokak köpeğiyle evimizde mutlu ve mesut yaşıyoruz. Sencer Sitesi sakinleri de bu duruma önce itiraz ettilerse de sonra alıştılar. Mahallede baktığım köpeklere Çamlık´ta gezenler insanlar da sonradan alıştılar. Sağ olsunlar...
Bandırma halkı da alıştı bu canlara.
Ancak; insana, doğaya ve bu canlara alışamayan ve bunlara düşmanlığı marifet sayan habire sokakta yaşayan bu köpeklerle ilgili Belediyeye şikayet dilekçesi veren Sunullah Mahallesi Muhtarı ve yanındaki yardakçıları hakkında da 2017 yılında Kaymakamlık Makamına suç duyurusunda bulundum. Ne yazık ki bu muhtar ve örgütlediği kişiler sokak hayvanlarına karşı sürdürdüğü acımasız tavrı sürdürmeye devam ediyorlar. Yapılan bu asılsız ve gerçek dışı şikayetleri ciddiye alan Bandırma Belediyesi, dört gün önce şikayete konu olan iki köpeği Sunullah Mahallesi´nden barınağa aldırmıştır. Konuyla ilgili görüştüğüm Belediye Başkanı Tolga Tosun konuyla ilgileneceğini söylese de konuyla ilgili basın açıklaması yapacağımızı söylememiz üzerine, tehditkar bir dille barınaktaki bütün köpekleri sokağa salacağını ve sorumlusu biz olacağımızı ifade edebilmiştir. Ayrıca Bandırma Belediyesi Başkan yardımcısı Metin Ok da bu konuyla yapılan bir görüşmede Bandırma´da köpek popülasyonundan şikayetçi olmuş ve bunların yok edilmesi gerektiğini söyleyebilmiştir.
Bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeyen başta Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve yardımcısı Metin Ok ve diğer yetkililer hakkında gerekli suç duyurusunda bulunacağımızı ve bu konuyla ilgili partinin yetkili organlarından gerekli soruşturmayı yapmasını talep edeceğiz.
Bu ara bir noktanın altını da özellikle çizmek istiyoruz.
Siz ki bizim oylarımız ve çalışmalarımızla orada oturuyorsunuz.
Yaptığınız bu uygulamalarla o makamlarda oturmayı hak etmediğinizi de gösteriyorsunuz.
Sizi o koltuklara oturttuğumuz gibi oradan da indirmeyi de gayet iyi bileceğimizi unutmayın.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Mutlu belediyeye tepki
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli