Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Müze Derneği Başkanı Moralı: Bandırma vapuru, Bandırmayla buluşturulmalı

Müze Derneği Başkanı Moralı:  Bandırma vapuru, Bandırmayla buluşturulmalı

Bandırma Müze ve Eski Eserleri Koruma Derneği Başkanı Erdoğan Moralı, Gelecek kuşaklara, Bandırma Vapuru ve onunla özdeşleşen Kurtuluş Savaşımızı daima anımsatacak..

Bandırma Müze ve Eski Eserleri Koruma Derneği Başkanı Erdoğan Moralı, "Gelecek kuşaklara, Bandırma Vapuru ve onunla özdeşleşen Kurtuluş Savaşı`mızı daima anımsatacak Bandırma Vapuru`nun bir maketinin yapılması için çalışma başlatmalıyız" dedi.
Bandırma Vapuru`nun, ülkemizin düşman işgalinden kurtulması ve ulusumuzun bağımsızlığını elde etmesi yolunda Atatürk`ü, Samsun`a götüren "eşsiz bir misafirhane" olduğuna işaret eden Moralı, "Böylece Bandırma Vapuru, ulusumuzun kötü kaderini değiştirmek için Karadeniz`in azgın dalgaları ile boğuşarak, Samsun Limanı`na, daha doğrusu Anadolu`ya ulaşmıştır" diye konuştu.
Moralı, şu değerlendirmede bulundu:
"İşte böyle onurlu ve büyük geleceği gerçekleştirmeye yönelik hayali gerçekleştirmenin sembolü olarak Kurtuluş Savaşı ile özdeşleşen Bandırma isimli vapurun, bizler için dururunu yeterince değerlendiremedik. Bandırma Vapuru ve onunla özdeşleşen Kurtuluş Savaşı`mızı gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla Bandırma Vapuru`nun bir maketinin yapılması için çalışma başlatmalıyız. Tüm sosyal ve kültürel tesis ve gereksinimlerinin önemli bölümünü gerçekleştiren Bandırmalıların, yerel yönetim, oda ve sendikalar, dernekler ve  sivil toplum örgütleri ile el ele vererek, Bandırma Vapuru maketini de Bandırma`ya kazandıracaklarına inanıyorum."
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı