Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Müzebüs´ün yeni durağı Balıkesir olacak

Müzebüs´ün yeni durağı Balıkesir olacak

Rahmi M. Koç Müzesi´nin Gezici Müze Projesi ?Müzebüs? 15 yaşında.

Rahmi M. Koç Müzesi´nin Gezici Müze Projesi ?Müzebüs? 15 yaşında.
Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye´nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna Erzincan´dan başladı. Bu eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek olan Müzebüs´ün yeni durağı Balıkesir olacak.
Rahmi M. Koç Müzesi´nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. 15. eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs, Balıkesir´de öğrencilerle buluşacak.
Müzebüs´ün Balıkesir turu, 18 Aralık tarihinde Altıeylül ilçesinde Kesirven Şehit Mehmet Eren Ortaokulu ile başlayacak. Müzebüs, 19 Aralık tarihinde yine Karesi ilçesinde Şamlı Şehit Mustafa Adışen Ortaokulu´nu, 20 Aralık tarihinde Susurluk ilçesindeki Göbel Şehit Nusret Kula Ortaokulu´nu ve 21 Aralık tarihinde yine Susurluk ilçesinde Şerafettin Tunalı Ortaokulu´nu ziyaret edecek. Müzebüs son olarak 22 Aralık tarihinde Bigadiç ilçesinde Dört Eylül Ortaokulu´na konuk olacak.
Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilmiş okullarda uzun süre kalabiliyor. Müzebüs´te 2 eğitmenin yanı sıra 70 obje hakkında bilgi ve belge de bulunuyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor..
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı