Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Müzikal şovla çevre bilimi mesajı verildi

Müzikal şovla çevre bilimi mesajı verildi

Ayvalık'ta Dünya için bir şey yap” konulu müzikal şov ilgiyle izlendi.

Ayvalık’ta “Dünya için bir şey yap” konulu müzikal şov ilgiyle izlendi.
Ayvalık Belediyesi’nin çevre bilimine dikkat çekmek amacıyla organize edilen “Dünya için bir şey yap” adlı müzikal gösteri ilgi ile izlendi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Gençlerin ve Türk halkının sizin gibi değerli insanlara ihtiyacı var.” dedi.
İnönü Kültür Merkezi’nde Profesör Orhan Kural ve Müzikolog Serap Yenici’nin yer aldığı tek perdelik söyleşide anlatılanlar izleyenleri hem eğlendirdi, hem de aşırı tüketim ve çevrenin korunması hakkında bilinçlendirdi.
234 ülkede çevrebilim konferansları vererek bir rekora imza atan yazar Profesör Orhan Kural ve Serap Yenici`nin hazırladığı yepyeni bir müzikli gösteri olan “Dünya için birşey yap” adını verdikleri tek perdelik söyleşiyi Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
Profesör Orhan Kural Ayvalık Belediye Başkanı Gençer’e özel olarak yaptırdığı maden işçisi heykelciğini ve kitaplarını hediye etti. Başkan Gençer, Soma’da yaşamını yitiren maden şehitleri anısına bu heykeli belediye başkanlık makam odasının en iyi yerine koyacağını söyledi.
Gençer’de Prof. Kural ve Müzikolog Yenici’ye birer buket çiçek ve içinde Ayvalık zeytin ve zeytinyağı bulunan hediye paketi takdim etti.
“Dünya için bir şey yap” adlı söyleşide canlı müzik eşliğinde Müzikolog Serap Yenici ve Profesör Orhan Kural, tüm kötü tüketim alışkanlıklarını ele aldı, esprili bir şekilde anlattı. Ayrıca Kural ve Yenici, gösterilerinde alışverişten her türlü tüketime, sigaranın zararlarından, yerli malının tüketimine, şıklık uğruna tükenen hayvanlara kadar her konuya değindi.
Kural ile Yenici’yi Ayvalık’ta görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Gençer şöyle konuştu: “Kural’ın buraya gelmesi, programını, bu söyleşiyi burada yapması, doğa ve insan sevgisinden bahsetmesi hepimizi çok mutlu etti. Gençliğin ve Türk halkının sizin gibi değerli insanlara çok ihtiyacı var.”
Gecenin sonunda Orhan Kural kitaplarını, Serap Yenici’de CD’lerini imzaladı.



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli