Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Mysia Sanat Grubu Arkeoloji Müzesi’nde

Mysia Sanat Grubu Arkeoloji Müzesi’nde

18 Mayıs’ta kutlanacak “Müzeler Haftası” kapsamında Mysia Sanat Grubu da çalışmalarına başladı.

18 Mayıs’ta kutlanacak “Müzeler Haftası” kapsamında Mysia Sanat Grubu da çalışmalarına başladı.

2023 yılının eylül ayında, 10 kişiyle kurulan grup, “Kyzikos’u Aramak” temalı yağlı boya ve heykel çalışmalarını Bandırma Arkeoloji Müzesi’nde başlatırken, ilk aşamada 10 eser yer alıyor. Bu eserlerin sayısı, 18 Mayıs’ta 30’a yükselecek.

Mysia Sanat Grubu’nda, şu ressam ve heykeltıraşlar yer alıyor:

Aynur Ergen, Bülent Sezgin, Emrah Ergen, Fatma Çayırkuşu, Münevver Bülbül, Nail Yurdusev, Remzi Özkara, Remziye Kurttürk, Sevginur Beytaş ve Türkan Atalay Aydın

MYSİA GRUBU’NDAN BASIN AÇIKLAMASI

“Homeros, ‘çıplak elle ve mızrakla savaşan aslan yürekli’ Mysia’lar olarak bahseder, bu toprakların eskilerinden.

Mysia, Antik Çağ’da, Anadolu’nun kuzey batısında yer alan ve günümüzde yaklaşık olarak Balıkesir iline denk gelen bölgenin adıdır. İsmini bölgenin yerli halkı olup, ilk kez Truva Savaşı döneminde Truva’lıların müttefikleri arasında bahsi geçen Mysia’lılardan almıştır.

Bizler de bu mirası sahiplenen bir coğrafyanın çocuklarıyız. Mızraklarımız yok ama çıplak ellerimizle sanatımızı sürdürecek irademiz ve karanlıkla savaşmak için çarpan kocaman bir yüreğimiz var.

Yaşadığımız şehir Bandırma’da, 10 sanatçı bir araya geldik ve sanat adına mücadele etmek için bir yol arıyoruz. Şehrimizin sanatla ve bilimle aydınlanması için birlikte üretmeye kararlıyız.

Çıktığımız ilk yolculukta Kyzikos Antik Kenti’ne uğramak istiyoruz.

Kyzikos, Antik Çağ’ın büyük coğrafya bilgini Amasyalı Strabon, ‘Kyzikos, Propontis’te(Marmara Denizi) bir ada olup, kıtaya iki köprü ile bağlıdır. Köprülerin yakınında aynı ismi taşıyan, gerektiğinde kapatılabilen iki limanı ve iki yüzden fazla gemiyi alabilecek büyüklükte barınağı bulunan bir kent vardır’ der. Kyzikos’un büyüklüğünden, güzelliğinden, yönetiminin mükemmelliğinden söz eder.

Mükemmelliği aramak ve bu güzelliği yeniden tanımak için sergimizin ismini ‘Kyzikos’u Aramak’ koyuyoruz.

‘Müzeler Haftası’ kapsamında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bandırma Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmek üzere yaklaşık 30 eser yapmayı planlıyoruz. 18 Mayıs’ta etkinlik programıyla beraber izleyicisiyle buluşacak eserlerin yegâne esin kaynağı olarak Kyzikos Antik Kenti’ni seçiyoruz.”

SERPİL BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Mysia Sanat Grubu Arkeoloji Müzesi’
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı