Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Nakliye sektörünün ekonominin can damarı olduğunu açıkladı

Nakliye sektörünün ekonominin can damarı olduğunu açıkladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, beraberinde AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ile birlikte Balıkesir Taşıyıcılar Kooperatifi (BAŞÖTKOOP)´ ni ziyaret etti.

Nakliyeci esnafının sorunlarını dinleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ülke olarak topyekun bir mücadelenin içine girilerek ekonominin yeniden canlanacağını söyledi.
Ziyarette, yaşanan ekonomik sıkıntıya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Kafaoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: "Asla moral değerlerimizi kaybetmememiz lazım. Yüce Türk Milleti olarak bu sıkıntıları aşacağımıza inanmamız lazım. İşte dolar 6 liranın altında. Euro 7 liranın altına indi. İşte bu ekonomik sarmal ile Türk Milleti´ni cebinden ve midesinden vurarak acaba kendi değerlerinden vazgeçirebilir miyiz diyorlar. Allah´ın izniyle başaramayacaklar. Geçtiğimiz hafta Ankara´daydım. Külliye´deydim. Oradaki ekonomik kurul ile de görüştüm. İnşallah Ekim ayını geçirdikten sonra Kasım ve Aralık aylarında özellikle bankaların yeni sendikasyon kredileri açılacak. Bankaların yurt dışından kullandıkları sendikasyon kredileri var. Başka kaynaklar var. Özellikle Orta Doğu ülkelerinden gelecek kaynaklar var. Onlarla ilgili görüşmeler yapıyorlar. Ekonomiyi yeniden canlandırmamız lazım. Ama moral değerlerimizi bozarsak, birbirimize kötü gidiyoruz, yıkılıyoruz dersek olmaz. Neler yaşadı bu millet. AK Parti´den önceki 2001 krizlerini düşünün. Daha önceki 1994 yılındaki krizleri düşünün. Sıkıntı yok mu? Var, biliyoruz. Biz sadece iyi günde gelmiyoruz. Kötü günde de geliyoruz. Her zaman biz sizin yanınızdayız. Bunu nasıl olumluya çevirebiliriz diye çalışıyoruz. Yukarıdakilere rapor veriyoruz. Onlar bize soruyor. Kolay değil tabi. Nakliyede ekonominin can damarı. Nakliyeden ekonominin iyi gidip-gitmediğini görüyorsunuz. El birliğiyle bunu da aşacağımıza inanıyorum."
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı