Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Namık Havutça: ´´Dünya Barışının ve İnsanlığın Belası Terörizm!

Namık Havutça: ´´Dünya Barışının ve İnsanlığın Belası Terörizm!

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Mısır´ın Başkenti Kahire´de düzenlenen Terörle Mücadele Küresel Formu (TMKF) toplantısında konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Mısır´ın Başkenti Kahire´de düzenlenen Terörle Mücadele Küresel Formu (TMKF) toplantısında konuştu.
Birçok uluslararası örgüt ve çeşitli ülkelerin parlamento temsilcileri ile Türk heyetinin yer aldığı 2 günlük programı süresince Mısır´da terör eylemlerinin yaşanmaya devam ettiğini söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, ?Göründüğü gibi Dünya barışının ve insanlığın baş belası terörizmdir? dedi.
Terörle Mücadele Küresel Formunda konuşan Havutça, Dünya barışını ve insanlığı en ağır şekilde tehdit eden belanın terörizm olduğunu, dünyanın karşı karşıya kaldığı bu sorunu çözmesi için ortak adım atması ve ortak değerlerde buluşmasının önemine vurgu yaptı.
Havutça konuşmasında, Amerikan başkanlarının 1945 yılında 4 özgürlük olarak belirttiği; İnsanlığın korkudan kurtulma özgürlüğü, insanlığın yoksulluktan kurtulma özgürlüğü, insanlığın ibadet ve inanç özgürlüğü ile istediği şekilde yaşamam özgürlüğü bugün halen dünyada yaşam bulamamıştır? ifadelerine yer verdi.
Türkiye´nin İslamiyet´le birlikte laik, demokratik cumhuriyet yönetimini gerçekleştiren rol model ülke olduğuna vurgu yapan Havutça, Türkiye´nin bulunduğu coğrafyanın her türlü silah ve insan kaçakçılığının, terörizmin dini ve etnik kaynaklı yönleriyle mücadele ettiğini ve uzun süreli bu mücadelenin deneyimlerinin dünyaya örnek niteliğini taşıdığını belirtti.
1970 yıllarda Türkiye´deki insanların sağ ve sol terör örgütlerinin arasında sıkıştığını, 1980 darbesinden sonra ise inanç kaynaklı etnik kaynaklı terörle karşı karşıya kaldığının altını çizdi.
Uluslararası bazı çevrelerce PKK Terör Örgütüne karşı hoşgörü ile bakıldığını ifade eden Havutça ?dünyanın hiç bir yerinde hiçbir demokrasisinde hiçbir hukuk devletinde şiddet hangi amaç için olursa olsun hak arama yöntemi olamaz? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı