Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Namık Havutça; iktidar mensuplarının gafletleri ezilip yok olacaktır

Namık Havutça; iktidar mensuplarının gafletleri ezilip yok olacaktır

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluşa götüren birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu kavrayamamış iktidar mensuplarının basiretsiz yönetimlerinin hıncını yaralarını sarmaya çalışan halktan alma gafletine düştükleri

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluşa götüren birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu kavrayamamış iktidar mensuplarının basiretsiz yönetimlerinin hıncını yaralarını sarmaya çalışan halktan alma gafletine düştüklerini söyledi. Havutça, Ama biliyoruz ki bu gaflet, bu kahraman topraklar üzerinde dalga dalga yayılıp kökleşen bağımsızlıkçı ve özgürlükçü ruhun karşısında ezilip yok olacaktır” dedi.
Havutça, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajına, Soma'da şehit düşen maden işçilerimizi kaybetmenin büyük acısını yaşadıklarını belirterek başladı.
Havutça, mesajında şunları ifade etti: Ulusumuzun emperyalizme karşı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine başladığı Mustafa Kemal Atatürk`ün Samsun'a çıkışının 95. yıldönümünü, Soma'da madenci kardeşlerimizi kaybetmenin büyük acısıyla beraber yaşıyoruz. Halkın gücüne inanarak bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi yolunda başlatılan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna götüren birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuna her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde, bu ruhu kavrayamamış iktidar mensuplarınca halkın maneviyatını ve moral değerlerini daha çok yaralamakta, basiretsiz yönetimlerinin hıncını yaralarını sarmaya çalışan halktan tekme ve tokat, küfür ve hakaret ile alma gafletine düşmektedir. Ama biliyoruz ki bu gaflet, bu kahraman topraklar üzerinde dalga dalga yayılıp kökleşen bağımsızlıkçı ve özgürlükçü ruhun karşısında ezilip yok olacaktır. Halkımız, bağımsızlığı, özgürlüğü, hak ve adalet içinde yaşamayı, emeğinin değerini;  yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanını ve bağımsızlığını sahiplenerek geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gün olan 19 Mayıs 1919'da olduğu gibi yeniden sahiplenecek, ezen, yok eden, sindiren iktidara gereken yanıtı verecektir. ‘Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyetini) ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak.' diyen Yüce Atatürk'ün yine dediği gibi ‘Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz.' Büyük bir acı içinde olduğumuz bu gün, şehit düşen işçi kardeşlerime Allah'tan bir kez daha rahmet ve ailelerine de sabır diliyorum. Bağımsızlık mücadelemizin Önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş mücadelesinin eşsiz kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimizi minnetle anıyorum.”


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli