Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Namık Havutça, iktidarın gözdağı verdiğini söyledi

Namık Havutça, iktidarın gözdağı verdiğini söyledi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Gezi Parkı direnişinin ardından sürdürülen cadı avına sert tepki gösterdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Gezi Parkı direnişinin ardından sürdürülen cadı avına sert tepki gösterdi. 
Göz altıların gözdağına dönüştüğünü belirten Havutça, "Erken kalkanın ihtilal yaptığı dönemleri aratmayan hatta daha da ötesinde  insanlık dışı bir yönetim döneminden geçiyoruz. Eli palalı ve sopalıların adalet karşısına çıkarılmadığı ama sabahın altısında uykularından kaldırılarak gözaltına alınan gençlerin gülünç ve asılsız iddialarla yargılanması talimatı veren bir yönetimin cenderisinden geçiyoruz" dedi.
Havutça, Gezi Parkı direnişinin AKP hükümetinin demokrasiye ne kadar inandığını ortaya çıkaran bir halk hareketi olduğunu dile getirip, halkına "ileri demokrasi" yalanıyla zulüm eden bir iktidarın 28 Mayıs`tan bu yana özellikle de kendisi gibi düşünmeyenlere, içindeki kini ve nefreti kustuğunu gösteren bir tablo ile karşı karşıya kalındığını söyledi. Havutça, "Zaten inandırıcılığı olmayan ve dillerinden düşürmedikleri ileri demokrasi söyleminin 45 günlük bilançosunda 6 ölüm yaşandı. 7 bin 822 kişi yaralandı. Halka karşı tonlarca kimyasal kullanıldı. 3 bin 244 kişi gözaltına alındı 6 kişi tutuklandı. AKP`nin cadı avı ise sürüyor. Bu hukuksuzluğun, insan haklarına ve demokrasiye saldırının, halk düşmanlığının hesabı gün gelir sorulur" dedi.
Gezi Parkı projesine yönelik 28 Mayıs 2013`te başlayan ve Başbakan Erdoğan`ın talimatıyla polisin topluma yönelttiği şiddet nedeniyle, temel hak ve özgürlüklerin talep edildiği protestolara dönüşen eylemler sonrası başlatılan ve cadı avına dönüşen gözaltıları şiddetle kınadıkları belirten Havutça, "İzmir merkezli Balıkesir ve Manisa`da yapılan gözaltılarda, Tuğçe Demirhisar`ın da bir sabah Edremit Zeytinli`de çadırının basılarak gözaltına alınması muhalif yurttaşlara karşı takibin, tahammülsüzlüğün, sindirme politikalarının en açık göstergesidir" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli