Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Narkotik TIR Bandırma´ya geliyor

Narkotik TIR Bandırma´ya geliyor

Uyuşturucu ile mücadele amacıyla ?Hedef Olma, Hedefsiz Kalma? projesi kapsamında yaşama geçirilen Narkotik Eğitim Tırı, çarşamba günü Bandırma Cumhuriyet Meydanında olacak.

Uyuşturucu ile mücadele amacıyla ?Hedef Olma, Hedefsiz Kalma? projesi kapsamında yaşama geçirilen Narkotik Eğitim Tırı, çarşamba günü Bandırma Cumhuriyet Meydanında olacak. Uyuşturucu konusunda farkındalık oluşturmak için yola çıkan tır ile ilgili bilgiler veren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Başak Şen Ilgaz, yapılan çalışmaları ve projeyi anlattı. Şen Ilgaz şunları söyledi; ? ?Hedef Olma, Hedefsiz Kalma´ Projesi kapsamında; Balıkesir Valiliği öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğümüz Koordinasyonunda , İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan, uyuşturucu ile mücadele ve farkındalık çalışmaları kapsamında, madde kullanımı ve bağımlılık ile ilgili doğru zannedilen yanlışlıklara dikkat çekmek, gençleri, ebeveynleri, eğitimcileri ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla oluşturulan Narkotik Eğitim Tır´ı Bandırma´ya geliyor.
Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir halk sağlığı sorunudur. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı, sağlık zararlarından ibaret değildir. Bunun yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir.
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önlenebilir ve öncelikli halk sağlığı sorunlarından biri olan uyuşturucu ile mücadele çalışmaları, ülkemizde en üst düzeyde kararlılıkla sürdürülmektedir. Uyuşturucu ile mücadelede amacımız; uyuşturucu maddeyle hiç tanışmamış kişilerin korunmasıdır. Gençlerin korunması için madde kullanımı ve bağımlılığı ile ilgili ailelerin ve gençlerin konuyla ilgili eğitim almalarının ve bilinçlendirilmelerinin sağlanması gerekmektedir.
Narkotik Eğitim Tırı, 16 Ocak 2019 çarşamba 09:30-17:00 saatleri arasında tüm halkımıza hizmet verecek olup, madde bağımlılarının yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimlerin görsellerle desteklenerek anlatıldığı 12 dokunmatik ekran ve 30 farklı uygulama içermektedir. ?Bağımlı Olma Özgür Ol? diyerek tüm halkımızı Cumhuriyet Meydanında bulunacak Narkotik Eğitim Tırı´nı ziyarete davet ediyoruz.?
Haber : Tufan Dalgıç



Anahtar Kelimeler: Narkotik Bandırma geliyor
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli