Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Narlı, ?Pasha?dan yaka silkiyor!

Narlı, ?Pasha?dan yaka silkiyor!

Muhtar Çandır: ?55 yaşındayım, 55 yıldır imar planı bekliyoruz?

Erdek´e bağlı Narlı Mahallesi iskelesinde iki yıla yakın süredir batık durumda bulunan ?Pasha? isimli kuru yük gemisinin hâlen çıkarılamayışına mahalle isyan ediyor. Mahallede yaşayanların, ?Pasha?dan yaka silktiklerini vurgulayan muhtar Burhan Çandır, gemiyi çıkarmak üzere ihaleyi alan şirketin haftalardır bu işi başaramadığına dikkati çekerken, şunları söyledi:
?Sözüm ona gemiyi, balonlarla su üstünde yüzdürüp çıkaracaklar. 10-15 balonla denediler, başaramadılar. Şimdi, İstanbul´dan dört balon daha getirerek gemiyi çıkaracaklarını söylüyorlar. Artık inancımız kalmadı. Narlı esnafı, iki yıldır büyük yara aldı. Zaten bu yıl, Narlı´da turizm de, geçen yıla göre oldukça zayıf geçti. Geçen yıl, mahallemize ortalama 10 bin kişi gelmişti. Bu yıl ise ancak bunun yarısı geldi. Tabii, okulların tatilinin iki hafta uzatılması kararı çok geç açıklandı. Bu nedenle birçok kişi, geldikleri kente döndü. Bu da, turizm sezonumuzun çok verimli geçmemesinde etken oldu.?
YILAN HİKAYESİ: İMAR PLANI
Kış nüfusu 800-900 olan Narlı Mahallesi´nin muhtarı Burhan Çandır, mahallenin yıllardır imar planı beklediğine işaret ederken, ?55 yaşındayım. Narlı, 55 yıldır imar planı bekliyor. Bu nedenle birçok yapı kaçak. Oysa burası, çok önemli bir noktada yer alıyor. Adalardan, en kısa yolla ulaşım, Narlı´ya oluyor. Hastalık hâlinde, vatandaşlarımız, buradan hastaneye sevk ediliyor. Balık avı sezonunda, araçlara irsaliyeler de buradan veriliyor. Mahallemizde üç büyük balıkçı teknesi bulunuyor.?
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Narlı Pasha yaka silkiyor
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli