Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Narlı halkı batık gemiden şikayetci

Narlı halkı batık gemiden şikayetci

Erdek-Narlı İskelesi`nde batan yük gemisi Pasha'nın limana mazot sızdırdığı öne sürüldü.

Erdek-Narlı İskelesi`nde batan yük gemisi Pasha’nın limana mazot sızdırdığı öne sürüldü.
Hacizli olduğu için yerinden kaldırılamadığı öğrenilen batık geminin liman içine mazot sızdırdığını ileri süren Narlı halkı, geminin limandan kaldırılmaması durumunda yaz aylarında sorun yaşanacağını belirtti.
Geçen yıl Eylül ayında Marmara Adası`nın 3 mil açığında yük kayması sebebiyle 50 derece sancak tarafına yatan ve ambarlarında sunta, güvertesinde konteyner bulunan 65 metre boyundaki kuru yük gemisi Narlı İskelesine çekildi. Burada iskeleye bağlanan gemi bir süre sonra batınca denize mazot sızıntısı başladığı bildirildi.
Mahalle sakinleri batık gemiyle ilgili şu görüşleri savundu: "Batık gemiden mazot sızıntı yaşandığından deniz kirleniyor. Yazın mahalleye gelen turistler denize giremeyecekler. Batık gemi denizden bir an önce kaldırılsın.” 

Mahalle esnafının da batık gemiden şikayetci olduğu dile getirilirken, balıkçı motorlarının gemi yüzünden iskeleye yanaşamadığını, bu durumdan mahalle esnafının zarar gördüğünü açıkladı.
Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandar ise konuyu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bildirdiğini söyleyip, geminin hacizli olmasından dolayı bir işlem yapamadıklarının kendisine aktarıldğını ifade etti.
Muhtar Çandar, iskeledeki batık gemiden dolayı büyük balıkçı motorlarının iskeleye yanaşamadıklarını, dolayısı ile mahalle esnafına bunun olumsuz yansımaları olduğunu işaret etti.
Mahalle halkının en önemli gelirinin turizm olduğuna vurgu yapan Çandır, “Bu gemi 2013 yılı Eylül ayında battı. Bugüne kadar kaldırılamadı. Önümüzde yaz mevsimi var. Bu geminin ne olacağı belli değil. Burada çocuklar iskeleden atlayarak geminin ambarlarına girebilir. Boğulma vakaları olabilir. Bunların sorumlusu kim olacak? İskeleden atlayan çocuklar gemiye girmek isteyecek. Bunu kim önleyecek? Bu geminin bir an önce kaldırılmasını isti yoruz." diyerek sözlerine ekledi.



Reha Uluçay
10.12.2014 19:55:38
Mutlaka bir çözümü vardır. Oradan o tehlike yaratan enkazı kaldırmak gerekli. Gerekirse imza toplayıp alakalı bakanlıklara müracaatımızı yapalım.

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı