Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Narlı Köyü fosseptik yapımı sürüyor

Narlı Köyü fosseptik yapımı sürüyor

Erdeke bağlı Narlı Köyünde başlayan fosseptik yapımı devam ediyor. Narlı Köy Muhtarlığı tarafından, köy içine yapılması planlanan 1000 nüfusa cevap verebilecek kapasiteye sahip fosseptik yapımının devam ettiğini söyleyen Narlı Köyü Muhtarı...

Erdek`e bağlı Narlı Köyü`nde başlayan fosseptik yapımı devam ediyor.
Narlı Köy Muhtarlığı tarafından, köy içine yapılması planlanan 1000 nüfusa cevap verebilecek kapasiteye sahip fosseptik yapımının devam ettiğini söyleyen Narlı Köyü Muhtarı Ali Işık, fosseptik yapımı bittiğinde 18 metre uzunluğunda, 5,5 metre genişliğinde ve 3,5 metre derinliğinde olacağını belirtti.
Köy mendireğine yakın bir noktaya yapılan fosseptiğin maliyetinin 100 bin lirayı bulacağını kaydeden Işık, bu maliyetin 37 bin lirasının Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılanacağını açıkladı.
Işık, konuyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında şunları kaydetti:
"Narlı Köyümüzün acil ihtiyaçlarının başında köye büyük kapasiteye sahip fosseptik yapımı geliyordu. Fosseptik talebimizi geçtiğimiz aylarda AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay`a aktarmıştık. İl Genel Meclis üyemiz Onay`ın sayesinde köyümüz fosseptik kuyusu kazanıyor " dedi.
Narlı PTT binasının hizmet süresi haftanın 2 gününe indi
Muhtar Ali Işık, yıllardır hizmet veren PTT Hizmet binasının kendisinin de bilemediği bir gerekçeyle kış aylarında haftanın sadece 2 günü, yaz aylarında ise 5 gün açık kalması konusunda da görüşlerini bildirdi.
Narlı Köyünde yıllardan beri hizmet veren ve bu hizmeti sadece Narlı Köyünün değil, İlhan ve Doğanlar Köyleri ile Paşaliman Adasında bulunan 5 köy halkının hizmet aldığı Narlı Köyü PTT`sinin kış aylarında haftanın sadece 2 günü açık kalmasının bölge sakinlerini isyan noktasına getirdiğini vurgulayıp, PTT hizmetlerinden yaz ve kış aylarında haftanın 5 günü hizmet alabilmeleri için başlatılan toplu imza kampanyasında 300`ü aşkın imza topladıklarını dile getirdi.
Toplanan imzaları, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`na göndererek geri adım atmalarını isteyeceklerini anlatan Işık, yaz aylarında Narlı Köyü ve çevresinde nüfusun 10 binin üzerine çıktığını hatırlatıp, köyde PTT olarak kullanılan binanın mülkiyetinin köy muhtarlığı olduğunu, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın PTT hizmetlerinden yoksun kalmaması için aylık 80 lira gibi çok cüzi bir kira bedeli aldıklarını kaydetti.
Devamı Sahife 6'da


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false