Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Narlı Köyü Muhtarı Ali Işık: Erdekin köyleri olarak 50 yıldır imar plânı bekliyoruz

Narlı Köyü Muhtarı Ali Işık: Erdekin köyleri olarak 50 yıldır imar plânı bekliyoruz

Erdeke bağlı turistik Narlı Köyünün Muhtarı Ali Işık, 50 yıldan bu yana köylerinin imar plânı beklediğini, ilçeye bağlı tüm köylerin aynı durumda olduğunu belirtti.

Erdek`e bağlı turistik Narlı Köyü`nün Muhtarı Ali Işık, 50 yıldan bu yana köylerinin imar plânı beklediğini, ilçeye bağlı tüm köylerin aynı durumda olduğunu belirtti.
Politikacıların, geçimlerinin önemli bölümünü turizmle sağlayan Erdek`in köylerine verdikleri imar plânı yapma sözünü yerine getirmediklerine dikkati çeken Işık, şunları söyledi:
"Erdek`in gelmiş-geçmiş tüm belediye başkanlarının, başta Narlı olmak üzere ilçeye bağlı köylere hiçbir destekleri olmadı. İmar plânımızın bulunmaması sonucunda köyümüzde çarpık yapılaşma, kaçak binalar arttı. Diskoteğimiz, kır gazinomuzun bile ruhsatı yok. Evini yıkıp, yenisini yapanlara bile 10-15 bin liralara kadar para cezaları veriliyor. Bu nedenle Erdek`in köyleri olarak hepimiz, Balıkesir`in Büyükşehir olmasını destekliyoruz. Çünkü bize, zaten Erdek`in hiçbir yararı yok. 
Balıkesir Büyükşehir olursa daha iyi hizmet alabileceğimizi düşünüyoruz. Aslında bölgemizdeki tüm köy muhtarları benim gibi düşünüyor ama politikacılardan korkularından, sessiz kalmayı tercih ediyor."
Kışın 700-800 olan nüfuslarının yazın 10 bini bulduğunu altını çizen Narlı Köyü Muhtarı Ali Işık, "Köyümüzün bütçesi çok kısıtlı. Buna karşın köye hizmet için elimizden geleni yapıyoruz.  Suyumuz yeterli. Erdek`ten, Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi olan Hikmet Onay`ın büyük desteğini görüyoruz. Sayın Onay, son olarak foseptiğimizi yapmak için 10 bin lira ödenek çıkardı. Bu foseptik, bizim de katkılarımızla 37 bin lirayı bulacak. Köyümüzde 1600 konut var" dedi.
Doğanlar Köyü Muhtarı Ramiz Dolagan da, Işık`ın sözlerine katıldığını açıkladı.
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı