Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Narlı turizmi çöktü

Narlı turizmi çöktü

Narlı Mahallesi Muhtarı Abdullah Dağtekin: “Mahallemize bırakın yatırımı, dokunuş istiyoruz”

Erdek’e bağlı önemli bir turizm beldesi olan Narlı Mahallesi, turizmde eski günlerini arıyor.
Ocaklar Mahallesi’nde turizm hareketi olmadığı dönemde Narlı’da canlı bir turizm bulunduğuna dikkati çeken Dağtekin, şunları söyledi:
“Şu çay bahçelerimizin durumlarına bakın, yıllardır dökülüyor. Milli Emlak’a ait olan bu çay bahçelerindeki bakımsızlık bizi çok üzüyor. Altyapımız yok. kanalizasyon şebekemiz bulunmuyor. Atıklar, denize gidiyor. İçme suyumuz yok. Su şebeke hattımızda her gün 7-8 patlak meydana geliyor. BASKİ, bu hattı mutlaka yenilemeli. Tüm Kapıdağ’da olduğu gibi Narlı da yıllardır imar planı bekliyor. Bu nedenle mahallemizde çarpık kentleşme büyük boyutlarda. Yani yıllardır kanayan bu yaramıza kimse el atmıyor. Bu arada mahallemizdeki Su Ürünleri Kooperatifi’nin sahil yakınında Mal Müdürlüğü’nden kiraladığı yer nedeniyle zaten çok kısa olan sahil şeridimiz iyice daraldı. Yürüyüş bandımız kapandı. Bu ortam ve koşullarda, bu yılki turizm sezonumuz çok kötü geçti. Pansiyonculuğumuz zayıf. Sezondan kimse memnun değil. Her geçen gün daha kötüye gidiyoruz. Mahallemize yatırım yapılmasından bile vazgeçtik, hiç olmazsa dokunuş bekliyoruz.”
FUTBOL SAHASININ ETRAFI ÇEVRİLMELİ
Mahallerinde bulunan futbol sahasının çürüyen tel örgülerini kaldırdıklarını belirten Dağtekin, “Bu sahamızın etrafı hâlâ açık. Mutlaka tel örgüyle çevrilmeli. Çünkü gençler, çocuklar burada futbol oynarken topları sık sık dışarı kaçıyor. Sahanın yanından otomobiller geçiyor. Kaçan topu kovalayan gençlerimiz ve çocuklarımız, her an bir kaza geçirebilir. Büyükşehir Belediyemizin, bu sahanın etrafını tel örgüyle çevirmesini bekliyoruz.”
Haber : Tuncay Ertan



Halil yılmaz
9.09.2021 10:51:57
Beşevler kanalizasyon projesine bir kazma dahi vurulmadı. Yıllardır bu projeye Baskı başlamadı. Otel ve pansiyonlar kanalizasyon hattı olmadığı için bu yaz sezonunda da açılamadı...

Anahtar Kelimeler: Narlı turizmi çöktü
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli