Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Narlı halkı batık gemi için tepkili

Narlı halkı batık gemi için tepkili

Gemiyi çıkartın artık

Narlı İskelesine bağlı iken batan Pasha isimli geminin 30 aydan bu yana çıkartılmaması Narlı halkının tepkisini çekiyor.
Marmara Adası açıklarında Eylül 2013 ayında yük kayması nedeniyle batma tehlikesi yaşayan Pasha isimli kuru yük gemisi Narlı İskelesine bağlandı. İskeleye bağlandıktan sonra limanda batan geminin 30 aydır çıkartılmamasına Narlı halkı ve balıkçılar tepki gösteriyor.
İzmit Limanı`ndan Eylül 2013 tarihinde aldığı içinde elektronik eşya olan 5 konteynır ve 450 ton sunta yükünü Lübnan ve Mısır`a götürmek için yola çıkan Pasha adlı kuru yük gemisi, Marmara Adasının 3 mil açığında, yük kayması sonucu yan yatıp batma tehlikesi geçirdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Erdek`in Narlı Mahallesi iskelesine çekilen Tanzanya bandıralı 63 metre uzunluğundaki gemi kısa süre sonra limanda battı. Gövdesi yarı yarıya su üstünde kalan gemi 1 ay önce çıkan şiddetli lodos fırtınası nedeniyle tamamen sulara gömüldü ve sadece baş tarafından küçük bir bölüm su üstünde kaldı. Batan geminin 30 aydan beri çıkartılmaması, Narlı`da geçimini balıkçılıkla karşılayanları zor durumda bıraktı.
Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandır, batan geminin bu yıl turizm sezonuna kadar çıkartılmasını beklediklerini belirterek batan geminin bulunduğu iskelenin bölge balıkçılarının çıkış noktası olduğunu dile getirdi.
Çandır, açıklamasında şunları kaydetti: "2015 yılında yeni bir turizm sezonuna girmek üzereyiz. Mahallemiz tertemiz deniziyle önemli bir turizm bölgesinde yer almakta. Güney Marmara'da çok sayıda balıkçı teknesi tarafından avlanan balıklar Narlı iskelesinden diğer yerleşim yerlerine dağıtılmaktadır. Batan gemiden dolayı sadece küçük balıkçı tekneleri iskelenin diğer yanına yanaşabiliyorlar. Büyük tekneler başka iskelelere gidiyor. Yaz sezonuna girmeden batık geminin çıkartılacağı duyumunu aldım. İnşallah denizimizin yeniden doğal haline döneceğini ümit ediyorum.”
Haber: Erdem Özcan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli