Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

NASUH MAHRUKİ, ADD ETKİNLİĞİNDE KONUŞTU: Türkiyenin Kurtuluşu Atatürkte Birleşmektir

NASUH MAHRUKİ, ADD ETKİNLİĞİNDE KONUŞTU: Türkiyenin Kurtuluşu Atatürkte Birleşmektir

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesinin düzenlediği etkinlikte, AKUT kurucusu ve başkanı Nasuh Mahruki, 21. Yüzyılda Hükümet-Cemaat İlişkisi konusunda düşüncelerini açıkladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesi`nin düzenlediği etkinlikte, AKUT kurucusu ve başkanı Nasuh Mahruki, "21. Yüzyılda Hükümet-Cemaat İlişkisi" konusunda düşüncelerini açıkladı. Barış Manço Kültür Merkezi`nde, kalabalık bir topluluğun izlediği etkinlikte konuşan Mahruki, Anayasamızda yer alan Türkiye, devleti ve milletiyle bölünmez bir bütündür" maddesinden kesinlikle ödün vermememiz gerektiğinin altını çizerken, şunları söyledi:
"Son aylarda, Güneydoğu`dan şehit cenazeleri gelmediği söylenerek, işler yolundaymış gibi gösterilmek isteniyor. Tabii ki cenazeler gelmesin. Ancak sen, devlet olarak Güneydoğu`yu, PKK`nın kontrolüne terk ettin. `Analar Ağlamasın` diye bir slogan tutturdun. Tabii ki analar, ölen çocuklarına ağlamasın. Ancak bu sözü PKK katil sürüsüne söyleyin. Çünkü, çocuklarımızı, askerlerimizi onlar katlediyor. `Ver, kurtul` zihniyetiyle sürdürülebilir bir barış süreci gerçekleştirilemez. AKP Hükümeti, güneydoğuda PKK ile mücadele etmemesini sağlamak için Balyoz, Ergenekon gibi davalar yaratarak, onları bölgeden çekip,Türk askerlerini cezaevine soktu. Hükümet, sözüm ona PKK`ya kafa tutar gibi davranıyor ama özde hep onun dediklerini yapıyor."
Terörün, AKP iktidarında, son 10 yılda tırmanışa geçtiğine dikkati çeken Mahruki, şöyle konuştu:
"Türkiye için elbette ki yeni bir Anayasa gereklidir. Ancak bu Anayasa etnisiteye dayalı olmamalıdır. Özgürlük ve eşitlik istiyorsak, ulusal egemenliğimizden kesinlikle ödün vermemeliyiz. Resmi dilimizden vazgeçmemeliyiz. Bugün, güneydoğunun en büyük sorunu feodal yapılanma ve bölgesel derebeyleridir. Türkiye`de, milli benlik üzerine oyunlar oynanıyor. Dış güçler, Türkiye`yi, `böl, parçala, yönet` planlarıyla ele geçirmek istiyorlar. İşte bu nedenlerle etnik milliyetçiliğe ödün verilmemeli, ulus devlet ön plana çıkarılmalı, yeni Anayasa`nın temeline birey konulmalı, laik bir Anayasa yapılmalıdır. Dini referanslarla ülke yönetilemez."
Okullardan "Andımız"ın kaldırılmasının ardından AKP`nin, ülkeyi bölmeye çalıştığına inandığını vurgulayan Nasuh Mahruki, "Ülkemiz, bugün acınacak ve ağlanacak durumda. Bu durumdan tek çıkış yolu, Atatürk`te birleşmektir. Şimdi, 30 Mart`ta çok önemli bir yerel seçim yapılacak. Bu seçimde AKP`nin oyları yüzde 30`un altına düşerse, erken seçim kaçınılmaz olur. Böylece de Türkiye, hem bu hükümetten, hem de kaostan kurtulmuş olur. Mutlaka sandığa giderek, oyunuzu kullanın" dedi.
Mahruki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, 120 bin olan polis kadrosunu 250 bine yükselterek, kendi ordusunu kurduğunu sözlerine ekledi.     
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı