Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Nazım Hikmet´in Edincik´teki sembolik mezarına ilgi

Nazım Hikmet´in Edincik´teki sembolik mezarına ilgi

Emekli öğretim görevlisinin, Bandırma´ya yaptırdığı sembolik Nazım Hikmet mezarı, başka kentlerden gelenlerin ilgisini çekiyor.

Emekli öğretim görevlisinin, Bandırma´ya yaptırdığı sembolik Nazım Hikmet mezarı, başka kentlerden gelenlerin ilgisini çekiyor. 2015 yılında, Bandırma´nın mahallelerinden Edincik´i, Erdek´e bağlayan yola yapılıp, üzerine ünlü şairin ?Vasiyet? isimli şiirinde belirttiği, ?Anadolu´da bir köy mezarlığına gömün beni/tepemde bir de çınar olursa/taş maş da istemez hani? sözlerine uygun olarak bu mezarı yaptırdığını vurgulayan 74 yaşındaki Yüksel Tutak, ?Nazım´ın, Anadolu´da istediği mezar, işte tam da burası? dedi.
Daha sonra, 2016 yılında, Muğla´nın Bodrum ilçesinde, göçmenlerin teknelerinin batması sonucunda boğularak yaşamını yitirip cesedi kıyıya vuran Aylan bebeğin sembolik mezarını da 2017 yılında buraya yaptığını belirten Tutak, ?Gerek Nazım, gerekse Aylan bebek göçmendi. Şimdi ikisini yan yana getirdim? dedi.
Bandırma Belediyesi´nin, bu sembolik mezarların bulunduğu masalar ve oturma grupları yerleştirmesini isteyen Tutak, ?Bu mezarlara, özellikle yaz dönemlerinde, sayfiye yerlerine gitmek için geçen vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli