Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Nazlıoğlu: Ticareti hızlandırmak için projeler ürettik

Nazlıoğlu: Ticareti hızlandırmak için projeler ürettik

MHP Erdek Belediye Başkan adayı Haluk Nazlıoğlu, Erdek Yöresel projesi ile ticareti hızlandırıp Erdekin yöresel ürünlerini tanıtmak istediklerini söyledi.

MHP Erdek Belediye Başkan adayı Haluk Nazlıoğlu, "Erdek Yöresel" projesi ile ticareti hızlandırıp Erdek`in yöresel ürünlerini tanıtmak istediklerini söyledi.
Seçim çalışmaları kapsamında açıklama yapan Nazlıoğlu, Erdek`in konum olarak Güney Marmara`nın önemli bir turizm bölgesinde bulunduğunu hatırlattı.
Erdek`te ticaretin durma noktasına geldiğini belirten Nazlıoğlu, "Yanlış politikalar nedeniyle Erdek`te ticaret durma noktasına geldi. Ticareti artırmak ve yöresel ürünlerinin tanıtımını yapmak amacıyla çeşitli projeler hazırladık" dedi.
Nazlıoğlu, "Erdek Yöresel" isimli projeyi şöyle açıkladı:
Zeytin İşleme Fabrikası
Erdek zeytin memleketi olup üreticilerimiz emeklerinin karşılığını alamıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Erdek Yöresel markası altında Zeytin-Zeytinyağı Fabrikası kurarak, zeytinimizi ve zeytinyağımızı yurt dışı piyasalara pazarlayacağız.
Balık Konserve Fabrikası
Erdek`te yıllar önce balık konserve imalathaneleri vardı. Şimdi bir tane bile yok. 
İçme Suyu Şişeleme Fabrikası
Kapıdağ`ımızda doğal su kaynaklarımız var. Özel sektör gelmiş tesis kurmuş, belediye ise bir şişe suyu dolum tesisi bile kuramamış.
Kırmızı Soğan Pazarlama İşletmesi
Dünyanın en lezzetli kırmızı soğanı ilçemizde yetiştiriliyor. Buna sahip çıkıp marka yapamamışız.
Kozalak Fabrikası
Çam kozalağımız, kestanemiz defne yaprağımız, ada çayımız ve kekiğimiz… Bunlar köylerimizde kuracağımız belediye ortaklı işletmelerde işlenip ambalajlanmasıyla Erdek Yöresel markası altında pazarlanacak.
İşsizliği tekstil fabrikasıyla çözmek istiyoruz
Bayanlarımız çalışmak istiyor ancak ilçede iş imkanı yok. İstanbul ve Bursa`daki tekstil firmalarını ilçemize davet ederek yatırım yapmalarını sağlayıp bayanlarımıza iş sahası yaratacağız.             
Erdek`te Seyyar Esnafları Koruma Birliği kurulacak
Erdek`li seyyar esnaf için onların güçlü olmasını sağlayacak projesinin de hazır olduğunu belirten Nazlıoğlu, "Kendisinin belediye başkanı seçilmesiyle seyyar esnaf ayrımı yapmadan, onlara belediye korkusu yaşatmadan, esnaflığını en iyi şekilde yapması için Erdek Seyyar Esnafları Koruma Birliği adı altında birliğin kurulmasına öncülük ederek, yaz sezonu başlamadan sermayesi kısıtlı olan seyyarlara sezon başında belirli miktarlarda işletme sermaye desteği sağlanacağını dile getirdi.
Nazlıoğlu, bu girişimleri üretken belediyecilik anlayışıyla, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`nin de gücünü alarak Erdek Yöresel markasının yaratılacağını vurguladı.
İlçemizde yetişen ürünler ve doğal zenginliklerle ilçemizin ekonomik yapısının yükseltilip işsizliğin ortadan kaldırılmasının olmazsa olmaz olduğunu yineleyen Nazlıoğlu, "Bu tesislerde Erdek`te ve köylerde ikamet eden vatandaşlarımız çalışacak. Böylece insanımıza 12 aylık iş imkanı yaratılmış olacaktır." dedi.
Nazlıoğlu, Sanatçı Güllü ile beraber köy gezilerinde 
Ülkemizin ünlü ses sanatçılarından Güllü, ilçemize bağlı köylerde ev ziyaretleri gerçekleştiriyor.
MHP`nin Erdek Belediye Başkan adayı Haluk Nazlıoğlu, ülkemizin ünlü ses sanatçılarından Güllü ile birlikte ilçemize bağlı beldeler ile köylerde ev ziyaretlerinde bulunuyor.
MHP Erdek Belediye Başkan adayı Haluk Nazlıoğlu, ilçe merkez ile köylerde yaşayan bayanları geçtiğimiz günlerde Erdek Agrigento Otelde ülkemizin ünlü ses sanatçılarından Güllü ile buluşturmuştu.
MHP Erdek Belediye Başkan adayı Haluk Nazlıoğlu, seçim çalışmalarına başladığı ilk günden itibaren ilçeye bağlı beldeler olsun köyler olsun oralarda yaşayan vatandaşları rahatsız etmemek için uzun araç konvoylarını özellikle düzenlemediklerini bildirdi.
Köylerde devam eden seçim çalışmalarını az sayıda araç ve partili ile birlikte devam ettiklerini kaydeden Nazlıoğlu, ilçe seçim kurulu tarafından kendilerine tanınan meydanda miting yapma haklarını da kullanmadıklarını aktardı.
Geçtiğimiz günlerde ilçeye davet ederek konser verdirdiğimiz ülkemizin ünlü ses sanatçılarından Güllü`yü özelikle köylerde yaşayan hanımların çok beğendiğinin altını çizen Nazlıoğlu, köylerde yaşayan hanımların Güllü ile tanışmak isteme taleplerini karşılıksız bırakamazdık. Bizde Güllü hanımefendiyi ilçemize davet ettik. Kendileri sağ olsun bizleri kırmayıp geldiler. İlçemize bağlı köylerimizi Güllü hanımefendi ile beraber dolaşıyoruz diye konuştu.
Belediyeyi kazanmaları halinde tek adam anlayışıyla değil bir ekip olarak çalışacaklarını anlatan Nazlıoğlu, "İlçede ne kadar sivil toplum örgütü varsa, ne kadar buranın sorunlarını bilen varsa, hepsiyle birlikte yöneteceğimizi her fırsatta anlatıyoruz." dedi.
Haber : Alpcan Kırgül


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli