Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Neslican Tay´ın anıt mezarında Marmara Mermeri kullanılacak

Neslican Tay´ın anıt mezarında Marmara Mermeri kullanılacak

20 Eylül 2019 yılında vefat eden Neslican Tay için yapılacak Anıt Mezarında Marmara Mermeri kullanılacak.

20 Eylül 2019 yılında vefat eden Neslican Tay için yapılacak Anıt Mezarında Marmara Mermeri kullanılacak.
Henüz 21 yaşında olmasına rağmen 3 kez kanseri yenerek herkesin içindeki başarma duygusunu harekete geçiren Neslican Tay, son kez kansere yakalandığında da ´Bu hayatta kalmayı çok istiyorum ve ben kazanacağım´ diyerek kanserle tüm gücüyle mücadele edeceğini söylemişti.
Ancak, Neslican´dan bu kez acı haber gelmiş ve geçtiğimiz 2019 yılı Eylül ayında hayatını kaybetmişti. Neslican Tay yaşasaydı bugün 22 yaşında olacaktı.
Kanserle verdiği güçlü mücadele ile tanıdığımız Neslican´ın ölümünün ardından değerli sanatçımız Haluk Levent´in Bandırma konserini iptal edemediğini ve bu konserin geliriyle bir anıt mezar yaptıracağını açıklamasının ardından devreye Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy girdi.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, yaptığı açıklamada ?Vefatından büyük üzüntü duyduğumuz kanserle mücadelesinde tüm Türkiye´ye örnek olan Neslican kızımızın anıt mezar yapımını Marmara Mermeri kullanılarak yapmak istediğimizi sanatçımıza ilettik. 

Anıt mezar yapım işinde gönüllü olan heykeltıraş Hakan-Özlem Şengönül ile birlikte, Sanatçımız Haluk Levent ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışmalara başladık.? dedi.
Kızımızın dik duruşuyla kararlılıkla yürüttüğü bu güçlü mücadelenin sol ayağını kaybeden bir güvercin sayesinde olduğunu belirten yazılarına istinaden anıt mezarda sembol olarak bir güvercin kullanılmasına karar verilerek çalışmaların devam ettirildiğini söyleyen Başkan Aksoy, ?Ölüm yıldönümü 20 Eylül´de memleketi Rize´de bulunan aile kabristanlığında yerini alacak olan bu anıt mezarın, kanser hastalığı ile mücadele eden tüm hastalarımıza, Neslican´ın güçlü duruşuyla, güzel gülüşüyle verdiği mücadeleyi hatırlatarak örnek olmasını temenni ediyorum.? diye konuştu.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli