Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Nikah törenlerine korona virüs önlemi

Nikah törenlerine korona virüs önlemi

Edremit Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan korona virüs önlemleri ve 16 Mart 2020 tarihli İçişleri Bakanlığı´nın yayınladığı genelge doğrultusunda nikah işlemleri olan vatandaşlar için bir genelde hazırladı. Yeni tip korona virüsün ülkemizd

Edremit Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan korona virüs önlemleri ve 16 Mart 2020 tarihli İçişleri Bakanlığı´nın yayınladığı genelge doğrultusunda nikah işlemleri olan vatandaşlar için bir genelde hazırladı.
Yeni tip korona virüsün ülkemizde yaygınlaşması nedeniyle Edremit Belediyesi, halk sağlığını koruyucu çalışmalar yapmaya devam ediyor.
Edremit Belediyesi Evlendirme Memurluğu, insandan insana temasla bulaşan korona virüs nedeniyle belediyeye başvurusu yapılan ve yakın tarihte kıyılacak tüm nikahları önlem amaçlı iptal etti.
23 Mart Pazartesi´nden itibaren uygulamaya geçirilecek genelge doğrultusunda nikahlar törensiz ve iki şahit eşliğinde kıyılabilecek ve nikah kıyma işlemleri sadece Belediye Nikah Salonu´nda gerçekleştirilebilecek. Mevcutta bulunan müracaatlar belediyenin evlenme birimine başvurarak iptal edilebilecek ya da ertelenebilecek ve yabancı uyruklu vatandaşların nikah müracaatlarının geçici bir süre kabul edilmeyeceği açıklandı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli