Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Nil Uzer Türkiye birincisi

Nil Uzer Türkiye birincisi

Atletizm Federasyonu´nun 2015 yılı faaliyet takviminde yer alan ?Naili Moran 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası?nda Erdekli öğrenci Nil Uzer, ?yüksek atlama? dalında Türkiye şampiyonluğunu kucakladı.

Atletizm Federasyonu´nun 2015 yılı faaliyet takviminde yer alan ?Naili Moran 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası?nda Erdekli öğrenci Nil Uzer, ?yüksek atlama? dalında Türkiye şampiyonluğunu kucakladı. 30 Haziran-2 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleşen 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası´na 780 sporcu katıldı. Şampiyonasında, Erdek 18 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan´ın gözetimindeki Erdekli sporcular da mücadele etti. Bu yarıştan üç gün önce, yine İzmir´de yapılan başka bir şampiyonada, ?Yüksek Atlama? dalında Türkiye üçüncüsü olan Nil Uzer, bu kez en iyi derecesini geliştirerek, 1,53 ile birinciliği elde etti. Sporcuların antrenörü Niyazi Gülhan, bu başarıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:
?Bizim için bu sezonun son yarışı olan Naili Moran Türkiye Şampiyonası´nda sporcularımı, derecelerini geliştirip performanslarını en üst noktalara taşımaları nedeniyle kutluyorum. Özellikle Nil Uzer´in, en iyi derecesini geliştirip birinci olmasını çok önemsiyorum. Bu derecenin, federasyonda görevli Milli Takım Atlamalar Koordinatörü tarafından da değerlendirilerek, Nil Uzer´in, en kısa sürede Milli Takım kampına alınacağına inanıyorum. Bu başarının, sporcularım için ilk ve son olmayacağını da biliyorum. Çünkü çok sayıda yetenekli ve çalışkan sporcum bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda çok sayıda Erdekli sporcumuzu, Milli Takımlarımızda göreceğimize inanıyorum.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Uzer Türkiye birincisi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false