Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Nilüfer Usta´dan ?usta? sergi

Nilüfer Usta´dan ?usta? sergi

Bandırma Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Nilüfer Usta´nın resim sergisi açıldı.

Bandırma Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Nilüfer Usta´nın resim sergisi açıldı. Belediye kültür ve sanat merkezinde, Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından açılışı yapılan sergiye kalabalık bir sanatsever topluluğu yapıldı. ?Bugünün tanıkları? isimli serginin açılış konuşmasını yapan, 1988 yılında Somada doğan, hâlen Gönen´de yaşayan Nilüfer Usta, sergisine gösterilen ilgiye teşekkür etti. Ardından düşüncelerini açıklayan Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma´yı çağdaş bir kent yapmanın yolunun kültür ve sanata da değer vermekten geçtiğinin, bu konudaki kararlılıklarının süreceğini vurgularken, şunları söyledi:
?Bu gerçeğe paralel şekilde sergi, tiyatro ve dinletileri günlük yaşamın parçası olarak görüyoruz. Kültür ve sanatın, Bandırma´nın ufkunu açacağına inanıyoruz. Kültür ve sanatı daha da geliştirmek amacıyla kendimize yeni sergi salonları da kazandırmaya çalışıyoruz. Bu arada, kültür ve sanatta Bandırma ve yöremiz çocuklarına da değer veriyoruz.?
Mirza, ardından, ressam Nilüfer Usta´ya plaketini verdi.
Sürrealist ve soyut dışa vurumculuk tarzında yoğunlaştığını, doğada ve çevrede gördüğü nesne ve varlıkları kendi gerçekliğinde tekrar yorumlayarak, nesnelerin dış hatlarını aynen çizmek yerine kendi üslubuyla tuval üzerinde bir evren oluşturmaya çalıştığını vurgulayan Nilüfer Usta´nın sergisinde, 28 yağlıboya tablo yer alıyor. Sergi, 14 Kasım 2015´e dek açık kalacak.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Nilüfer Usta usta sergi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli