Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Nilüfer Umay Sağlık Ocağı törenle açıldı

Nilüfer Umay Sağlık Ocağı törenle açıldı

Sağlık Ocağının hizmete giriş töreninde kısa bir konuşma yapan Erdek Belediye Başkanı Aysan, yerel yönetim ve vatandaş işbirliğinde yapılan sağlık ocağının, ilçeye kazandırılmasında emeği geçen harkese teşekkür ettiği açıkladı.

Sağlık Ocağının hizmete giriş töreninde kısa bir konuşma yapan Erdek Belediye Başkanı Aysan, yerel yönetim ve vatandaş işbirliğinde yapılan sağlık ocağının, ilçeye kazandırılmasında emeği geçen harkese teşekkür ettiği açıkladı.
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, ilçede hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan sağlık ocağının açılış törenine katıldı.
İki yıl önce arsası Erdek Belediyesi tarafından tahsis edilen ve hayırsever vatandaş Doktor Nilüfer Umay tarafından yapılan Erdek 2 Nolu Sağlık Ocağı`nın açılışı Balıkesir Yılmaz Arslan tarafından yapıldı.
Açılışa Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, İl Sağlık Müdür Mehmet Çalışkan, ve protokol ile çok sayıda vatandaş katıldı. Balıkesir Valisi Arslan tarafından Uz. Dr. Nilüfer Umay`a katkılarından dolayı bir plaket verdi.

Öte yandan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`da arsayı tahsis eden Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a teşekkür plaketi verdi

Açılış törenine katılan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, yaptığı konuşmasında, "İnsanın kendi kazancıyla başkaları için bir yere yatırım yapması çok zor bir şeydir. Nilüfer Umay hanımefendi burada devamlı yaşamadığı halde, var olan hastanenin yetersizliğini görerek bu kararı alması büyük bir sorumluluk örneğidir.
Bir çoğumuz gibi Nilüfer Umay, bu işi devlet yapsın dememiştir. Hayırsever bir yurttaşımızın kendi imkânlarıyla yapmış olduğu sağlık ocağını açmak benim için çok büyük bir mutluluktur" dedi.
En isabetli yatırımların, sağlık ve eğitime yönelik olarak yapılan yatırımlar olduğunu işaret eden Arslan, bu alanda yapılan yatırımların, dünya var olduğu sürece hayırsever kişilere manevi  katkılarının büyük olacağını ileri sürdü.
İlçeye yapılması planlanan yeni devlet hastanesi hakkında da kısa bir açıklama yapan Arslan, Önümüzdeki günlerde yeni devlet hastanesinin ihalesi yapılarak 55 yataklı hastane en kısa sürede hizmete sokulacak. Ayrıca yapım çalışmaları devam eden Bandırma yeni Devlet Hastanesi`nin de Ağustos ayında açılmasının planladığını sözlerine ekledi.
İlçeye sağlık ocağı kazandıran, Nilüfer Umay, "Bu sağlık ocağını Erdek`te eksikliğini gördüğüm yaşadığım ve hastaların daha güzel tedavi olmaları için yaptırdım. Erdek`e hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Erdek her türlü sağlık hizmetinin verileceği bir sağlık ocağına kavuştu. Vatandaş yerel yönetim iş birliğiyle yapılan sağlık ocağına destek veren emek veren herkese ilçe halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, "Bu sağlık ocağı hayırseverlere örnek olacak bir hizmettir. Gelecekte var olan hastanenin yıkımı ve yapım aşamasında hastane poliklinikleri bu sağlık ocağında ilçemiz sakinlerine hizmet verecektir. Nilüfer Umay`ın en büyük dileği bu sağlık ocağında uzman hekimlerin hizmet vermesiydi. Bunu da yeni hastanenin yapımı sırasında poliklinik hizmetlerini bu binada vererek gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, "Nilüfer Umay yaz aylarında ilçemize gelerek tatilini yapan yazlıkçılarımızdandır. Bir yaz döneminde tedavi amaçlı mevcut hastaneye gitmiş ve yetersizliğini görünce sağlık ocağı yapmaya karar vermiştir. Belediyemiz konuya sahip çıkarak gerekli yer tahsisini gerçekleştirmiştir. Sağlık Ocağı bir sene önce tamamlanarak hizmet girmiş olmasına rağmen bu güne kadar bir türlü açılışı gerçekleştirememiştik. Kısmet bu güneymiş arsa tahsisinden odaların tefrişatına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Erdek için hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Törenden sonra, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve beraberindeki heyet incelemelerde bulunmak üzere, Paşaliman Adası`na gitti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false