Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Niyazi Gülhan´dan Sezon Değerlendirmesi

Niyazi Gülhan´dan Sezon Değerlendirmesi

Erdek´i, katıldığı atletizm yarışmalarında başarıyla temsil eden efsane Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, sezonu Yeni Erdek´e değerlendirdi.

Özel Haber : Taygun Ertan
Erdek´i, katıldığı atletizm yarışmalarında başarıyla temsil eden efsane Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, sezonu Yeni Erdek´e değerlendirdi.
Erdek 18 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni, aynı zamanda Atletizm Milli Takımı Antrenörü Niyazi Gülhan, gazetemize yaptığı açıklamada, 2015/2016 sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gülhan, 2015/2016 döneminin gerek kulüp, gerekse okul yarışmaları olmak üzere kendileri açısından çok başarılı bir sezon olarak Erdek tarihinde yerini aldığını belirtti. Erdek´e atletizm alanında çok sayıda madalya ve kupa kazandırdıklarına vurgu yapan Gülhan, ?Bu büyük başarıları kazanmamızdaki en önemli etkenler, başaracağımıza inanmak, çok çalışmak, birçok zorluklarla karşı karşıya kalsak bile hiçbir zaman pes etmemek, iyi bir ekip ruhuyla uzun yıllara dayanan, disiplinli ve sistemli bir şekilde çalışmaktır. Küçük kız¬-erkek, yıldız kız- ¬erkek ve genç kız- -erkek olmak üzere 87 lisanslı sporcumuz var.? dedi.
87 lisanslı sporcudan 40 civarındaki çocuğun bu yıl resmi yarışmalara katıldığını belirten Gülhan, "Erdek Atletik ve Gençlik Spor Kulübü bünyesinde 87 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Bu sezon 87 lisanslı sporcularımızdan 40 kişi resmi karşılaşmalarda yarışma başarısı gösterdi. Kulübümüz bünyesinde bulunan 2 sporcumuz da 2020 Olimpiyat Oyunları için Atletizm Milli Takım aday adayı kadrosuna alındı. Şimdi bunlara bir üçüncüsü daha eklenecek. Doğa Öztürk de Milli Takım kampına katılacak." diye konuştu.
Sezon boyunca katıldıkları yarışmalarda elde ettikleri başarılara da değinen Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, ?Bu yıl katıldığımız yarışmalar sonucunda, 4x400 metre bayrak yarışmasında Türkiye rekoru kırdık. Yine bu rekorumuzun yanı sıra 8 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği, 4 Türkiye üçüncülüğü ve 6 Türkiye dördüncülüğü, 11 bölge birinciliği kupası kazandık. Yani bu yıl en parlak sezonumuzu yaşadık diyebiliriz. Bundan sonra da üzerine koyarak devam etmek ve uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil etmek istiyoruz." dedi.
Transfer Konusu
Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda da Atletizm Milli Takım Antrenörü olan Niyazi Gülhan, transfer konusuna da değinirken, "Sporcularımıza bir çok kulüp teklifte bulunuyor. Bu kulüpler atletizm branşında iddiaları ve başarıları ile dikkat çekiyor. Örnek vermek gerekirse Fenerbahçe, Bursa Büyükşehir, İzmir Konak ve Şölenspor takımlarının sporcularımızı istediğini söyleyebilirim. Ancak sporcularımız 16 yaş altında oldukları için çocuklarımızın çıkarları dışındaki hiçbir teklifi değerlendirmeyi düşünmüyoruz. İsim vermeden şu ana kadar 3 sporcumuza teklif yapıldığını belirteyim. Bu teklifleri ancak ve ancak çocuklarımız açısından şartlar iyi olur ise kabul ederiz." dedi. Kendilerinin transfer yapmalarının zor olduğunu belirten Gülhan, "Kulübümüzün şu an transfer yapması çok zor. Böyle bir bütçemiz yok. Ancak eksik branşlara eşimiz ve dostumuzun önererek göndereceği sporcuların bizim adına yarışmalara katılma ihtimali var. Bunların hepsini değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.
Kendisine de birçok takımdan ve okuldan tekliflerin geldiğini belirten Niyazi Gülhan, şöyle konuştu : "Sporcularım dışında bana da birçok kulüp ve okuldan teklifler geliyor. Ama hepsini ret ediyorum. Çünkü Erdek´te, atletizm konusunda bir kurumsallık sorunu olduğunu düşünüyorum. İşte bu yüzden de sporcularımı bırakıp gitmek istemiyorum. Biz Erdek´in ismini atletizm camiasında duyurduk. Onlarla gurur duyuyorum. Erdek´i bu camiaya kabul ettirdik. Erdek´in ismini daha da yukarılara taşımak istiyoruz."
Yeni sezonda hedeflerinin yeni başarılar, yeni kupalar, şampiyonluklar ve rekorları geliştirmek olduğunu belirten Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, son olarak gazetemiz aracılığı ile başta yarışmalara gidebilmek adına kendilerine araç tahsis eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur olmak üzere Erdek Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız´a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan´a, İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Adem Erdem Eren´e, Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Yongalı ve öğretmenlerine, kulüp üyelerine, velilere ve basın kuruluşları ile Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar´a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli