Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“Niyazi Dede”den öğrencilere destek sürüyor

“Niyazi Dede”den öğrencilere destek sürüyor

Niyazi Çaylak’ın, öğrencilere eğitim-öğretim desteği sürüyor.

Niyazi Çaylak’ın, öğrencilere eğitim-öğretim desteği sürüyor.
86 yaşına giren Çaylak, İnönü Caddesi üzerinde, Tuğba Kuruyemiş’in yanındaki standında, ilkokul öğrencilerine çarpım cetvelinden sorular sorup doğru yanıtlar aldıktan sonra onlara Türk ve dünya edebiyatının klasik kitaplarının yanı sıra Atatürk’ün, günümüz Türkçe’sine çevrilmiş “Nutuk” isimli yapıtını ve sulukları ücretsiz olarak armağan ediyor.
Bu armağanları emekli maaşından sağlayan Çaylak, aylardır sürdürdüğü bu uygulamadan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Çocuklarımız, bizim geleceğimiz. Onları en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Ben de olanaklarım ölçüsünde, bu konuda destek olmaya çalışıyorum” dedi.
Kendisine “Niyazi Dede” denilmesini isteyen Çaylak, bu arada, Antalya’dan Bandırma’ya annesiyle birlikte gezmek için gelen Hacı Hafize Hakkı Saydam İlkokulu, dördüncü sınıf öğrencisi Sueda Tüzün’e de armağanını verdi. Tüzün’ün, “Nutuk” isimli yapıtı seçtiği dikkati çekti.
Öğrencinin annesi Aslıhan Tüzün, “Balıkesir Üniversitesi’nden mezun oldum. Bandırma’ya gezmek için geldiğim bugün, bu hoş sürprizle karşılaştım. Kızıma, kendi isteği üzerine Atatürk’ümüzün ‘Nutuk’ isimli, çok anlamlı bir kitabı armağan edildi. Niyazi Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı