Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Normal doğum yaptıran doktorlara başarı belgesi

Normal doğum yaptıran doktorlara başarı belgesi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, hastaları arasında sezeryan oranı en düşük ve normal doğum oranı en yüksek olan doktorlara başarı belgesi verdi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, hastaları arasında sezeryan oranı en düşük ve normal doğum oranı en yüksek olan doktorlara başarı belgesi verdi.
Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği´nde görevli kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorlar arasında sezaryenle en az doğum yaptıranlara başarı belgesi verildi.
Balıkesir Şehir Hastanesi´nde düzenlenen törende ilk olarak konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Servet Kocaöz, Balıkesir´in Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği % 15 sezaryen doğum oranının altına inerek önemli bir başarı yakaladığını söyledi.
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ise sezaryen doğum oranın düşürülmesinde emeği geçen doktorlara teşekkür ederek bu oranın daha da düşmesi için çalışmaların devam edeceğini açıkladı.
Vali Ersin Yazıcı da, İl Valisi olarak her türlü desteğe hazır olduğunu ifade ederek, "Dünya standardını yakalamak adına başlayan kampanyada inşallah Balıkesir en başarılı illerden birisi olacak. Sağlıkta geldiğimiz yakaladığımız noktadan geriye gitmeyelim. Çünkü buradaki herkes gibi bütün Balıkesirliler tüm insanlarımız her şeyin en iyisine layık. Dünya standardını yakalamanın ötesinde isterim ki Balıkesir 81 il içinde en önde olsun. Hep birlikte sizin sayenizde bizde gurur duyalım." dedi.
Daha sonra Vali Ersin Yazıcı, şehir hastanesinde sezaryen doğum oranının düşmesinde emeği geçen Operatör Doktorlar Aydın Şavklı, Nesrin Kızılaslan, Özcan Yılmaz, Şule Turhan Demiralp, Yaşar Kansu, Arif Gökdoğan, Zafer Çankır´a ve Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ozan Gökuç´a teşekkür belgelerini ve çiçek takdim etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli