Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Normalleşme sürecindeki kurallar açıklandı

Normalleşme sürecindeki kurallar açıklandı

Erdek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında toplandı.

Erdek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında toplandı.
1 Haziran tarihinden itibaren yeni normalleşme sürecinde açılan işletmelerin belirlenen kurallara uymaları istenirken, kurallara uymadığı belirlenen işletmelere de cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında 31 Mayıs 2020 tarihinde toplanan Erdek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu´nda; gelinen aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda 1 Haziran´dan itibaren başlayan kontrollü normalleşme sürecinde uygulanacak konular görüşüldü.
İşte! Erdek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında alınan kararlar: ?İçişleri Bakanlığı genelgeleri ile faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan/kısıtlanan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans/oyun vb. ile bu amaçla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dâhilinde saat 22.00´ye kadar hizmet verecekler. (Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacak).
Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri vb. işletmelerin 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dâhilinde saat 22.00´ye kadar, spor merkezleri/tesisleri 24.00´e kadar hizmet verecekler. Halka açık alan olan park/bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma vb. faaliyetler (yerleşim yeri içi park/bahçelerde mangal yapmak hariç olmak üzere) belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren başlayacak. 

Kamuoyunda sosyete pazarı olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarlarda belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren faaliyetlerine başlayacak. Salgının yayılmaması ve kontrol altında tutulması için Sağlık Bakanlığı korona virüs Bilim Kurulu tarafından her bir faaliyet alanı için ayrı ayrı belirlenen işletme/faaliyet kuralları ve ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından yapılan veya yapılabilecek yeni/ilave düzenlemeler doğrultusunda anılan faaliyetler için usul ve esasların belirlenerek gerekli kararlarının alınması, bahse konu faaliyetler için belirlenen kurallar ilgili işletmeci/esnafa tebliğ edilecek. Bilim kurulunun önerileri doğrultusunda iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans/oyun vb. ile bu amaçla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere, lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri, yüzme havuzları, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri vb. işletmeler faaliyetlerini saat 22.00´ye kadar (Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacaktır). Sosyete pazarı olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarların faaliyetleri saat 22.00´ye kadar; spor merkezleri/ tesisleri faaliyetlerini kendi iç düzenlemeleri çerçevesinde en geç saat 24.00´e kadar sürdürmelerine izin verilecek bu saatlerden sonra faaliyetlerini sonlandıracaklar.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli