Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Normalleşmeyi yanlış anladık!

Normalleşmeyi yanlış anladık!

Freni patlamış gibi kontrolsüz bir şekilde normalleşiyoruz.

Freni patlamış gibi kontrolsüz bir şekilde normalleşiyoruz.

Covid-19 hastalığı  insanların ölümüne neden olurken, psikolojisine de sirayet etmiş olmalı ki; normalleşme yanlış anlaşıldı.

Erdek´te sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması ve havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar kendilerini sahillere attı, ilçe yazlıkçı akınına uğradı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 ile büyük bir mücadele veriyoruz.

İnsan sağlığını korumak için sokağa çıkma kısıtlaması, işyerlerinin kapatılması, seyahat yasağı gibi önlemler yaklaşık olarak 2,5 ay devam etti.

Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 1 Haziran Pazartesi günü alınan önlemler kısmen kaldırılırken, normal hayata adım adım geçilmeye başlandı.

Ancak gel gör ki ilçemizde durum farklı. Freni patlamış gibi kontrolsüz ve hızlı normalleşiyor Erdek..

Aslında bunun adı ANORMALLEŞMEK.

Restoran ve cafelerin açılması, seyahat kısıtlamasının kalkmasının üzerinden sadece dört gün geçmesine rağmen Erdek´te korkutucu bir kalabalık gözleniyor.

Sanki valizini kapan Erdek´e gelmiş gibi bir görüntü var. Sahilde insan akını, ilçe girişinde uzun araç kuyrukları.

Zannettik ki tüm yasaklar kalktı ve artık daha hızlı virüsü bulaştırma formülü bulundu.

Özümüze döndük.!

Erdek´te korona virüs vakası var haberleri kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Daha Ramazan Bayramına kadar Erdek sayılı şehirler arasında temiz kalmayı başarmış bir ilçe olarak adından söz ettiriyordu.

Araçların plakalarına bakıyorum da hepsi şehir dışından.

Bunun nedenini Erdek´in temiz kalmasına bağlıyorum. Büyükşehirlerden kaçan insanlar kendilerini Erdek´i sığınacak liman olarak gördükleri bir gerçek.

Ama biraz daha otursaydınız evinizde! Bir hafta on gün daha bekleyin nedir bu acele?

Sözlerimden sakın yanlış bir anlam çıkarılmasın. Yazlıkçı veya yabancı karşıtı değilim. Ancak önce insan hayatı, sonra gezinti, kazanç ve turizm.

Daha kötü bir tablo ile karşı karşıya kalma ihtimalimiz bence aklımızın bir köşesinde olmalı. Çok aşırı normalleşiyoruz, bu normalleşmeyi Erdek kaldırmayabilir.

Tabi burada yetkililere de önemli görevler düşüyor. Kurallara riayet etmeyen kimsenin gözünün yaşına bakılmadan idari ceza uygulamak, denetimleri sıklaştırmak.

Esen Kalın...



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli