Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Nüfus Müdürlüklerinde mesai saatleri değişti

Nüfus Müdürlüklerinde mesai saatleri değişti

Yeni kimlik kartı ile ilgili başvuruların yoğunluğundan dolayı Nüfus Müdürlükleri´nin mesai saatleri değiştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, yeni kimlik kartı başvurularında yaşanan yoğunluklardan dolayı Nüfus Müdürlükleri´nde çalışanların mesai saatleri hakkında yeni düzenlemeye gidildi. Hafta sonları da çalışacak olan nüfus memurları, ayrıca hafta içi de saat 19.00´a kadar mesai yapacaklar. Yeni kimlik kartı almak için başvuruda bulunacak olan vatandaşlar da bu saatler dahilin de başvurularını yapabilecekler. Nüfus cüzdanlarının değiştirilerek yeni çipli kimlik kartlarına geçilmesi için son başvuru tarihi belirlenmezken, süresinin dolması, kimliğin kaybolması, doğum gibi sebeplerden dolayı kimlik değiştirmenin gerekli olduğu hallerde de yeni kimlik kartına geçilebiliyor.
İçişleri Bakanlığı´nın yeni kimlik kartları için başvuru günlerine hafta sonunu da eklemesi ve hafta içi mesai saatlerini saat 19.00´a kadar uzatmasının başvuru taleplerini karşılayacağı düşünülüyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklama yeni kimlik kartları için son başvuru tarihinin bulunmadığı ve vatandaşların istedikleri zaman gidip alabilecekleri yönünde. Bakanlık ayrıca ALO 199 randevu hattından randevu almadan direk Nüfus Müdürlüklerine giden vatandaşların yoğunluğa sebep olduğunu da belirtti.
Ayrıca halen kullanılan nüfus cüzdanlarının kullanılamayacak hale gelmesi, kaybolması, geçerlilik süresinin dolması gibi hallerde de müdürlükler tarafından Geçici Kimlik Belgesi veriliyor. Geçici Kimlik Belgesi uygulaması ile vatandaşların kimlik belgesi gerektiren işlerinin aksamaması hedeflenmiş. YGS sınavına girecek öğrenciler bu belgeyi kullanabildikleri gibi, pasaport işlemi yaptıracak kişiler de aldıkları Geçici Kimlik Belgesi´ni resmi işlemlerde kullanabilecekler.
İçişleri Bakanlığı yoğunlukların düzene girmesi için mesai saatlerinin uzatıldığını bildiren açıklamasında vatandaşları uyararak ALO 199´dan randevu almaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false