Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Nüfusun 16sı yoksulluk sınırının altında

Nüfusun  16sı yoksulluk sınırının altında

CHP Balıkesir Milletvekili Akova, nüfusun 16.1nin yoksulluk sınırının altında olduğunu ileri sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Akova, nüfusun % 16.1`nin yoksulluk sınırının altında olduğunu ileri sürdü.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı üzerine CHP Grubu adına TBMM Genel Kurulunda konuştu.
İktidarın en temel politika aracı bütçedir. Bütçe ile önümüzdeki dönem ülkemizin geleceği noktayı görebiliriz. Ancak iktidar her yıl meclisin bütçe hakkını zayıflatan ve içeriksizleştiren uygulamalara devam ettiğine değinen Akova, "2011 yılında yapılan gelir ve yaşam koşulları araştırmasına göre, nüfusun % 16,1`i yoksulluk sınırının altındadır. Son yılda ve önceki üç yıldan en az ikisinde de yoksulluk riski altında olanlar sürekli yoksul olarak tanımlanmaktadır. Buna göre 2009 yılında sürekli yoksulluk riski altında olanların oranı yüzde 17,3 iken 2010 yılında bu oran yüzde 18,5`dir. Yani demek ki her yıl otomatik olarak buradan onaylanan bütçe yoksulluğu çözmemekte, yoksulluğu sürekli hale getirmektedir." dedi.
AKP iktidarının bütçesi; gelir uçurumunu azaltmamaktadır, refah yaratmamaktadır, yoksulluğu azaltmamaktadır diyerek sözlerine devam eden Akova, AKP döneminde yapılan bütçeler ile Türkiye ekonomisinin yapısal problemleri hafiflememiş, aksine ağırlaşmıştır diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false