Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?Numune Alma Musluğu? projesinde mutlu son

?Numune Alma Musluğu? projesinde mutlu son

İçme kullanma suyu izleme noktalarına numune alma musluğu takılması projesinde katkıda bulunanlara Balıkesir Altın otel´de gerçekleştirilen törenle plaket verildi.

İçme kullanma suyu izleme noktalarına numune alma musluğu takılması projesinde katkıda bulunanlara Balıkesir Altın otel´de gerçekleştirilen törenle plaket verildi.
Törene Balıkesir Vali Yrd. Şükrü Kara, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, BASKİ Genel Müdür Yardımcısı, BASKİ Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve İlgili Birimlerin çalışanları katıldı.
Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğine göre belirlenen ?Numune alma noktalarına mahalli idarece numune alma musluğu takılması zorunludur? ibaresi yer alıyor.
Yönetmelik gereğince yapılan faaliyetleri plaket töreninde yaptığı konuşmada anlatan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Necati Kelemençe, "Yasal mevzuata dayanarak; Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Halk Sağlığı Yönetim Sistemi faaliyetleri kapsamında ilimiz için iyileştirilecek alan faaliyeti olarak 15 Haziran 2017 tarihinde ?İçme kullanma suyu izleme noktalarına numune alma musluğu takılması projesi başlamıştır. Bu proje ile numune alma sırasında oluşabilecek ve analiz sonuçlarını etkileyecek ikincil bulaş faktörlerini en aza indirerek İlimiz denetleme ve kontrol izleme mikrobiyolojik uygunsuzluk oranlarını düşürmek amaçlanmıştır. Bakanlığımıza ait İçme Kullanma ve Yüzme Suyu Kalite Kontrol Sisteminde mevcut 1329 adet aktif izleme noktasının % 80´i olan 1.064 adet izleme noktasına Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), tarafından numune alma musluklarının takılması hedeflenmiştir. Proje süresi 15 Haziran-15 Aralık 2017 tarihleri arası seçilmiştir. Bu sürede yürütülen faaliyetlerle hedef % 85´e ulaşılmış 1.130 izleme noktasına numune alma musluğu takılarak hedefin üstünde bir başarı sağlanmıştır." dedi.
BASKİ Genel Müdürü Sayın Talat Özen "Yerel yönetimlerce yerine getirilmesi gereken ancak henüz hiçbir ilde bu nedenli geniş kapsamlı çalışma yapılmamış iken elde edilen başarıdan büyük mutluluk duyuyorum." dedi.
Balıkesir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, ?Her konuda olduğu gibi su açısından da zengin kaynaklara sahibiz. Kaynaklarımızı yapmış olduğunuz bu değerli çalışmalarla korumalıyız. Bu nedenle emeği geçenlere çok teşekkür ederim." dedi.
Konuşmaların ardından, BASKİ Genel Müdürü Talat Özen, Baski Genel Müdür Yrd. Hamdi Dereyurt ve Şube Müdürü İzzet Günal´a plaket verildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli