Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

O, Kırkpınar tarihinde Bandırmanın tek ağası Süleyman Özmercan: Kırkpınar ağalığım Bandırmanın onurudur

O, Kırkpınar tarihinde Bandırmanın tek ağası Süleyman Özmercan: Kırkpınar ağalığım Bandırmanın onurudur

Bandırmanın tarihindeki tek Kırkpınar ağası olan Süleyman Özmercana, Edirne Belediyesi, Onur Beratı gönderdi.

Bandırma`nın tarihindeki tek Kırkpınar ağası olan Süleyman Özmercan`a, Edirne Belediyesi, "Onur Beratı" gönderdi.
1933 yılında Bandırma`da doğan ve uzun yıllar balıkçılık yapan Özmercan, üç dönemdir Edirne Belediye Başkanlığı görevinde bulunan CHP`li Hamdi Sedefçi tarafından, belediye meclis kararıyla kendisine verilen beratı almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
1979 yılında, Bandırma`nın ismini Kırkpınar Yağlı Güreşleri`ne 618. ağa olarak yazdıran Özmercan, Bandırmalı Sabri Acar`ın başpehlivanlığı ve Altın Kemer`i kazandığı dönemde CHP`li Yüksel Çakmur`un da Spor Bakanı olduğunu vurgularken, şunları söyledi:
"O yıl, Kırkpınar ağalığını 174 bin lira ödeyerek aldım. O dönem Edirne Belediye Başkanı Güngör Mazlum`du. Sabri Acar, o yıl Kırkpınar`da, son iki güreşini Babaeskili güçlü bir güreşçi olan Fehmi Özkan ve Sındırgılı Mehmet Gacaroğlu ile yaptı. Önce Fehmi Özkan, final güreşinde ise Mehmet Gacaroğlu pes edince Sabri Acar başpehlivan oldu."
Özmercan, bundan sonraki yıllarda da Kırkpınar güreşlerine Edirne Belediyesi`nce "onur konuğu" olarak sürekli davet edildiğini belirtirken, "Kırkpınar`daki ağalığımın yalnız benim için değil,tüm Bandırma adına onur olduğuna inanıyorum" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false