Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

OBİDEV çalışmalarını anlattı

OBİDEV çalışmalarını anlattı

Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV) Balıkesir Şubesi, yaptığı basın açıklamasıyla, vakfın 20 Haziran 2016 tarihinde kurulduğunu ve birçok Balıkesir´i seven ve gelişmesi için özellikle de çocuklara desteklerini esirgemeyen 47 mütevelli heyeti üyesi

Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV) Balıkesir Şubesi, yaptığı basın açıklamasıyla, vakfın 20 Haziran 2016 tarihinde kurulduğunu ve birçok Balıkesir´i seven ve gelişmesi için özellikle de çocuklara desteklerini esirgemeyen 47 mütevelli heyeti üyesine teşekkür etti.
OBİDEV Vakfı tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: ?Hayattaki en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın, yaşayacakları bu uzun ve güzel hayatta bizler de, üstümüze düşen vazifelerimizi bir parça olsun yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu bağlamda, otizmli bireylerin geleceklerine ilişkin problemi çözmek, her türlü iş, sanat, spor ve üretime katılımlarını sağlamak en büyük amacımızdır. Bunları gerçekleştirmek için kurduğumuz, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı´nın amacı, otizmli ve yaygın gelişimsel bozukluğu olan bireylerin; yaşamları boyunca eğitim, sağlık, rehabilitasyon ihtiyaçlarının karşılanmasını ve bu bireyler için olabildiğince erken teşhis olanağı sunulmasını sağlamak, erken çocukluk dönemi, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağında uygun ve nitelikli, dünyada kabul gören yöntemlerle eğitim almalarına olanak tanımak ve iş hayatlarında imkân sağlayarak destek olmak, topluma uyum sağlama ve topluma kazandırılmalarında kamu hizmetine katkıda bulunmak, normal bireyler ile sosyal kültürel ve yeteneklerini arttırıcı etkinlikler yapmalarına, spor, hayvancılık ve tarım ile uğraşmalarına, doğa ve toplumla kaynaşmalarına destek olmak. Belirtilen faaliyetlerin geliştirilmesi ve etkileştirilmesi için araştırmalar yapmak, tedavi, terapi, eğitim ve sosyal imkânlar sağlamak. Otizmli ve yaygın gelişimsel bozukluğu olan bireylere destek olmak ve onları yönlendirmek. Kimsesiz veya bakımı aileleri tarafından yeterince sağlanamayan otizmli ve yaygın gelişimsel bozukluğu olan bireylerin bakımlarını sağlamak ve onları himaye ve kontrol etmek. Tedavisi yapılacak olan bireylere vakıf nezdinde kurulacak tesislerde ömür boyu bakım ve barınma imkânı sağlamaktır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli